2014/12/23

ÜNNEPI GONDOLATOK 2014

Karácsony van – újra. Újra eltelt egy mozgalmas év- újra megnyíltak a szívek, újra ünneplőbe öltöztek a lelkek – újra milliárdokkal gazdagítottuk a multikat. Tudom, kissé cinikus, amit írok, de az ünnep előtt jártomban-keltemben volt alkalmam megtapasztalni, hogy sokan – sajnos nagyon félreértelmezik ennek az ünnepnek a mondanivalóját. (Tisztelet minden kivételnek!)  Azt az ideges rohangálást, azt a görcsös vásárolni akarást, azt a már-már beteges megfelelni vágyást, ami szinte ökölbe szorította az emberek arcvonásait – elképesztő volt látni. Miért hiszik azt sokan, hogy a hitelre vett hiper-szuper okos ketyerék pótolni tudják az elmaradt öleléseket, feledtetni képesek az év közbeni ellentéteket, a figyelem hiányát, a ki nem mondott szerető szavakat?  Tudom: rohanó világban élünk, ahol nincs idő a munkán kívül szinte semmire. De valóban nincs? Valóban csak Karácsonykor vagyunk képesek megállni – s akkor is csak arról szól minden, hogy ki, mit, milyen értékben fog letenni a fa alá? Tényleg ennyire elanyagiasodtunk? 

Szívből remélem, hogy nem. 

Szívből remélem, hogy egyre többen ismerik fel: a szeretteink körében eltöltött nyugodt perceknél, óráknál, semmi sincs értékesebb. 

Mindegy hogy hol – csillogó palotában, vagy a faluszéli kis házban; egy wellness-szálló kényelmében, vagy egy lakótelepi panel kisszobájában – a szeretet mindenhol egyformán értékes. 

A legértékesebb dolog, amit valaha letehettél a fa alá. Kérlek – lepd meg Te is szeretettel a rokonaidat, ismerőseidet abban a biztos tudatban, hogy ezzel az ajándékkal adod a legtöbbet, s kapod majd Te is a legszívmelengetőbb viszonzást.

Úgyhogy Te, ki e sorokat olvasod – emelkedj föl a képernyő elől, és merj adni! 






Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése