GASZTRO-LEXIKON: Barista |
Szereted a kávét?
Akkor
biztosan hallottad már ezt a szót, hogy barista.
A barista olyan személy, aki a kávé
főzésének, és felszolgálásának szakértőjévé képezte ki magát.
Nem! Nem pincér!
Egy külön szakma művelője, aki mindent tud a kávéról.
Ismeri a kávébabfajtákat,
a minőségi jellemzőiket, a szüretelésre, tárolásra vonatkozó ismereteket, a
pörkölés folyamatát, az előkészítési-főzési módokat. Felelős azért, hogy a
fogyasztónak az elvárásainak megfelelő íz élményt nyújtson a kávézás, és hogy kiváló minőségű hozzáadott anyaggal –
tejszínnel, tejszínhabbal – is gazdagítsa azt.
Ismeri a kávékészítés complex
folyamatát, a használati eszközöket, és a szervírozás mikéntjét.
Gyakorlatiasságot követelő szakma – ami tanfolyamokon elsajátítható.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése