Írta: Faar Ida
„Már
az első pillanat is különös. Tudjuk, hogy ismeretlen emberrel állunk szemben,
mégis érezzük, hogy ő egészen más, mint a többi. Hiába van másoknak vonzóbb
külseje, lehengerlőbb humora, szárnyalóbb intellektusa, nem menekülhetünk,
szívünk nem ereszti őt.”(A. O. Esther)
„Érezte,
ahogy (...) ajka az övéhez ér. És... ennyi volt. Minden kérdésére választ
kapott, minden félelme lecsillapult, minden kétsége megszűnt. Amit ekkor
érzett, nem egyszerű szenvedély volt, hanem horzsoló gyengédség, és olyan erős
szerelem, hogy belül beleremegett. Hazatért. Ide tartozott, és végre idetalált.
Vele... otthon volt.”(Lisa Jane Smith)
„Ne
akard megmondani, hogy ki kell, hogy ki varázsolja majd el a szíved, mert aztán
jön valaki, aki szöges ellentéte annak, amire eddig vágytál, és mégis
megmutatja, hogy képes vagy érezni, megnyílni, és akarni. Akarni a boldogságot,
az egyensúlyt, a másikat, valamit, ami talán eddig ilyen minőségben meg sem
mutatkozhatott volna az életedben, ha épp nincs ő.”(Oravecz Nóra
A szerelem sötét verem.
A szerelem vak.
A szerelem mindent legyőz.
Nem
szeretnélek tovább untatni benneteket a közhelyessé vált megállapításokal a
szerelemről,hisz aki már volt szerelmes bizonyára átélte már annak minden
periódusát legyen az örömteli, vagy szívszaggató.
Valentin-nap : egy ünnep, amelynek eredete nem igazán tisztázott, habár
számtalan legendát keltett életre. Mindenesetre a szerelem és a szeretet
ünnepéhez sokféle babona, hiedelem, és néphagyomány kapcsolódik, amelyeket
egyes vidékeken arra használtak, hogy a fiatal lányok megtalálják, vagy
meghódítsák életük párját.
Az 1800- as évektől a kereskedekedelem is jócskán
prifitál a Bálint-napi „őrületből”, hiszen ilyenkor illik apró, személyre szóló
ajándékokkal meglepni szerelmünket.
Legyen az virág, édesség, plüssfigura,
szerelmes üzenet – vagy akár egy kettesben gyertyafény mellett elfogyasztott
romantikus vacsora.
És, hogy mi minden kerülhet az ünnepi
asztalra?
Ebben segíthet a következő összeállítás,amelyben vágyfokozó
alapanyagokból készülnek az ételek.
ASZALTSZILVÁS VALENTIN-NAPI CSIRKE
Hozzávalók: 8
szelet bacon, 4 csirkemell csont nélkül, úgy hogy a bőr maradjon rajta, 10 db
kisebb hagyma, 1 csésze húsleves, 1 csésze száraz vörösbor, 1 csésze kimagozott
aszalt szilva, 1 csésze pecsenyelé, 3 teáskanál szárított kakukkfű.
A szeletelt
bacont forró serpenyőben kisütjük, és a felesleges zsírt leitatjuk róla. A
csirkemelleket sózzuk, borsozzuk, majd a szalonna zsírján mindkét oldalukat megsütjük.
A visszamaradt zsírba tegyük bele a megpucolt hagymákat, és pirítsuk addig,
amíg kissé barnák nem lesznek. Szűrjük le a zsírt a hagymáról, majd adjuk hozzá
a húslevest, bort, az aszalt szilvát, a pecsenyelét és a kakukkfüvet. Fedjük le
az edényt, és főzzük addig, amíg a hagyma meg nem puhul. Forraljuk a mártást
sűrűre. Majd a sült csirke-melleket visszatesszük a szószba, és addig főzzük,
amíg a hús is átsül. A csirkét szedjük
tányérra, öntsük le a szósszal, és tegyük a csirke tetejére a ropogós
szalonnadarabkákat is.
MASCARPONÉS EPERKRÉM
Hozzávalók: 50 dkg mascarpone sajtkrém, 5 dkg
méz, 2 dl hideg tejszín, 20 dkg cukor, 50 dkg eper, 40 dkg édes keksz, fahéj,
pici só
A kekszet széttördeljük, kelyhekbe adagoljuk. A
mascarponét a mézzel, a tejszínnel, a cukorral, a fahéjjal, és pici sóval,
robotgéppel elkeverjük. Az epret apróra daraboljuk, majd a felét elosztjuk a
keksz tetején, rárétegezzük a mascarpone hab felét, majd újra eper, végül hab
következik. A tetejét eperszemekkel díszítjük.
FORRÓ CSOKI HÁZILAG
Hozzávalók:
egy tábla (10 dkg) jó minőségű étcsokoládé,0, 5 dl + 2 evőkanál forró víz,1,
5 dl tej,
1 csomag vaníliás cukor,1 kiskanál őrölt fahéj, 2 evőkanál cukor.
Az apró darabokra tört
étcsokoládét fél deci vízzel gőz fölött felolvasztjuk, belekeverjük a cukrot,
fahéjat, vaníliás cukrot, végül felhígítjuk a tejjel és a vízzel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése