2020/02/20

TERMÉSZETES SZÉPÍTŐSZEREK


Írta: Faar Ida

Ahhoz, hogy jól érezzük magunkat a bőrünkben, nem feltétlenül kell súlyos tízezreket költeni kozmetikumokra, vagy kozmetikusra. Ennél létezik egy jóval gazdaságosabb, pénztárcakímélőbb és mellesleg természetesebb módszer.

Mi ez?

A felhasználásra szánt alapanyagokért elég kimenni a konyhába, és már indulhat is a házi közérzet-, és szépségjavító program.

Tápláló tejes-tojásos – pakolás

Miért jó?
A tejben és tojásban lévő tápanyagokkal feltölthetjük a bőrt – különösen selymessé és puhává téve azokat a területeket, ahol a kiszáradás veszélye fenyeget (könyök, térd, sarok).
Hozzávalók: 1,5 dl tej, 1 tojás sárgája, egy teáskanál búzacsíra olaj/ vagy extra szűz olivaolaj
A hozzávalókat alaposan keverjük össze, majd kenjük be vele a kezelendő felületet. 20 perc után langyos vízzel mossuk le.



Vitalizáló zöldtea fürdő

Miért jó?
A zöld tea hatóanyagai megnyugtatják az érzékeny bőrt, frissé és energikussá teszik a testet.
8-10 darab zöldtea filtert áztassunk meleg vízbe, majd 10 perc után öntsük a fürdővizünkbe. 15 percig relaxáljunk az illatos vízben, majd dörzsöljük át a bőrünket egy szivaccsal -  élénkítve ezzel a vérkeringésünket.

Tejes fürdő

Miért jó?
Táplálja és puhává, bársonyossá teszi a bőrt.
Keverjünk egy liter tejbe 2 pohár tejfölt, és adjuk a fürdővízhez. 13 perc múlva zuhanyozzunk le langyos vízzel.

Túrós pakolás

Miért jó?
Bőrnyugtató. Egészségessé és hidratálttá teszi a bőrt. Nagy segítséget jelenthet napégés esetén is.
Két rész túrót keverjünk el egy rész tejszínnel, és a kapott masszát kenjük az érintett bőrfelületre. Fél óra elteltével, langyos vízzel mossuk le.




Diós – élesztős bőrradír

Az elhalt hámsejtek és a szennyeződések eltávolításának legtermészetesebb módja diós bőrradír használata.
Két evőkanál meleg tejbe morzsoljunk bele egy fél élesztőt, majd tegyünk hozzá egy evőkanálnyi darált diót. Még melegen kenjük az arcunkra, majd 20 perc elteltével dörzsöljük le – és langyos vízzel mossuk le a maradékot.

Tojássárgás arcpakolás

Miért jó?
Tisztítja, üdévé teszi, és ápolja a zsíros bőrt.
Keverjünk ki 1 tojás sárgáját 1 teáskanál citromlével és ugyanennyi olívaolajjal. Hagyjuk arcunkon, amíg megszárad, majd egyszerűen mossuk le.



Mézes-élesztős pakolás

Miért jó?
Amellett, hogy kisimítja a bőrt még fel is tölti B-vitaminokkal.
Négy evőkanál langyos tejbe morzsoljunk bele egy darab friss élesztőt és adjunk hozzá egy evőkanál mézet. Vigyük fel az arcunkra és hagyjuk 10 percig rajta, majd langyos vízzel mossuk le.

Tápláló pakolás zsíros bőrre

Miért jó?
Zsíros bőrűeknek ajánlott pakolás, - tápanyagokkal tölti fel a bőrt miközben hidratálja is azt.
1 db banánt törjünk össze villával, adjunk hozzá fél pohár natúr joghurtot. Arcunkra kenve hagyjuk 15 percig hatni, majd öblítsük le. Ezt a pakolást elkészíthetjük 1-2 teáskanál mézzel is joghurt helyett. A banán is felcserélhető reszelt uborkára vagy sárgarépára.

Tápláló maszk száraz bőrre

Miért jó?
A méz arcfeszesítő és bőrnyugtató hatású, elősegíti a sejtregenerációt.
A maszk elkészítéséhez szükségünk van 1 db őszibarackra és 2-3 evőkanál mézre. Az őszibarackot összetörjük és mézzel kikeverjük, felvisszük az arcbőrre. 15-20 percig pihenjünk, majd mossuk le.

Tejszínes hajbalzsam

Miért jó?
Ragyogóvá teszi a hajat.
Keverjünk el 4 evőkanál tejszínt 2 teáskanál olívaolajjal és 1 teáskanál citromlével. A pakolást közvetlenül hajmosás után a nedves hajra kell felvinni. 15 perc hatóidő után öblítsük le!



Száraz töredező hajra: Citrom, méz és olivaolaj keveréke

Miért jó?
Élettelivé teszti a száraz, töredező hajat
Frissen csavart citromléhez adjunk 1 evőkanál mézet éa egy evőkanál olivaolajat. majd hajmosás után a nedves haj teljes hosszán oszlassuk el, juttassunk a fejbőrre is. 15 perc után öblítsük le!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése