FŰSZERES HALSZELET |
Szeretem a halételeket. Finomak, gyorsan elkészíthetőek, és... részemre
egyértelműen fogyókúrásak.
Ahogy tartja a mondás: a hal bosszúja a szálka – és ennél
fogva Nekem minden halszelet elfogyasztása félórákig tartó munkafolyamat.
Szoktam is mondogatni: egy lakatlan szigeten, ahol csak halat lehetne enni,
vagy éhen halnék, vagy egész álló nap csak ennék J
Ennek ellenére persze a lelkes – de óvatos – halfogyasztók körébe
tartozom, mert semmivel sem helyettesíthető az ízük.
Még szerencse, hogy halat lehet filézetten is kapni...
Most egy nagy kedvenc receptjét osztom meg:
Fűszeres halszeletek
Hozzávalók:2 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 kg
halfilé , 5 paradicsom, 10 bazsalikomlevél ,6 szelet
császárszalonna, ketchup, mustár, só , bors, sült hal
fűszerkeverék, tejföl , citromlé –ízlés szerint
A tepsit kivajazzuk, majd a felszeletelt hagymából, paradicsomból,
bazsalikomból mintegy ágyat készítünk a halszeleteknek, és citromlével
meglocsoljuk. A halszeleteket bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal,
fűszerkeverékkel, ketchuppal. mustárral – ráfektetjük a zöldségekre, majd
befedjük a császárszalonnával. A tepsit alufóliával lefedve betesszük sülni. A vége
felé a halfűszerrel elkevert tejföllel meglocsolva készre sütjük. Salátával,
vagy tört burgonyával tálaljuk.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése