2014/02/05

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK : BARÁTSÁG



Az emberek jönnek-mennek az életedben. Ideig-óráig veled tartanak, aztán mennek tovább. Ritka szerencsében van része annak, aki elmondhatja magáról: egy életre szóló barátságot sikerült kötnie valakivel. Mert… Mert mindenkinek kell egy igaz barát. Nekem is, neked is… Egy ember, akiben megbízhatsz, akivel megoszthatod minden gondolatod, aki fél szavakból is érti, mit akarsz, akivel cinkosan összemosolyoghatsz, aki ott van, ha boldog vagy, de ott van akkor is, ha összeomlik körülötted a világ. Egy ember, aki figyelmeztet, ha butaságra készülsz… De ki is az igaz barát?

A barátod az, aki mindent tud rólad, és mégis szeret.”(Elbert Hubbard)
„Az igazi barát az, aki akkor jön, amikor mindenki más megy.”(Walter Winchell)

„Barát az, akire figyelsz, mert fontos számodra a sorsa. És figyel rád, mert fontos számára a te sorsod. Barát az, aki megért - s akit mélységesen megértesz. Nem tudtok egymásnak hazudni. Túl közel van. Mintha magaddal beszélnél.”(Müller Péter)

„Sok ember fog ki- és besétálni az életedbe, de csak az igaz barátok hagynak lábnyomot a szívedben.”(Eleanor Roosevelt)

„Néhány sündisznó roppant fázik egy téli éjszakán. Összebújnak hát, hogy egymást melegítve védekezzenek a hideg ellen. De mennél jobban összebújnak, annál jobban érzik egymás tüskéit, annál jobban szúrnak. Próbálnak hát távolodni. Csakhogy akkor ismét dideregnek. Valahogy így van ez az emberrel is. Ha eltávolodik társaitól, minden kihűl körülötte, rideg lesz az élete. Ha közelít hozzájuk, némely szúrást, esetleg akaratlan tüskét el kell viselnie. De még mindig jobb szeretteink tüskés kedvét eltűrni, mint belefagyni az egyedüllétbe. Elvégre nekünk is vannak tüskéink, amelyeket a hozzánk ragaszkodók kénytelenek eltűrni. S ha él bennünk megértés, szeretet, e tüskepárbaj sosem okoz veszélyes sérüléseket.”(Kun Erzsébet)

„A barát olyan, aki ismeri a szívedben rejlő dallamot, vissza tudja azt neked énekelni, akkor, ha te elfelejtetted.”(Alan Alexander Milne)

„Nem az számít, hogy egy hatalmas óceán partján gyönyörködsz a naplementében, vagy lopott perceidben egy pici tó kacsáit nézed. Csak az számít, ül-e melletted valaki.”(Csitáry-Hock Tamás)

„A régi barátokkal kapcsolatban az egyik legnagyobb áldás, hogy az ember megengedheti magának, hogy hülyét csináljon magából előttük.”(Ralph Waldo Emerson)

„Nagyra becsülöm azt a barátom, aki időt talál számomra a naptárában, de még jobban szeretem azt, aki elő sem veszi a naptárát, ha rólam van szó.”(Robert Brault)

„Az igaz barát szemből támad.”(Oscar Wilde)

„Minden barátság azzal a homályos érzéssel kezdődik, hogy valahol már találkoztunk. Mintha régen testvérek lettünk volna. S azért a találkozás csak viszontlátás. Amikor pedig az ember barátjától elszakad, tudja, hogy ez a távozás csak látszat. Valahol együtt marad vele úgy, ahogy együtt volt vele a találkozás előtt.”(Hamvas Béla)

„Ha az összes barátom leugrik egy hídról,
én nem ugrom velük.
Lent várok, hogy elkaphassam őket!’(Tim McGraw)

„Az igazi barátok azok, akik akkor vannak mellettünk, amikor jól megy a sorunk. Szorítanak értünk, örülnek a győzelmeinknek. A hamis barátok pedig azok, akik a nehéz pillanatokban jelennek meg, azzal a búval bélelt, "együttérző" arccal, pedig valójában kapóra jön nekik a szenvedésünk, hogy ezzel vigasztalhassák magukat nyomorult életük miatt.”(Paulo Coelho)

„Jobb a séta egy baráttal a sötétben, mint egyedül a fényben.”(Helen Keller)

„- A barátok nem azért vannak, hogy szépítsék a dolgokat és felvidítsanak? (...)
- Nem. A barátok azért vannak, hogy észhez térítsenek, ha hibázni készülsz.”
(Leiner Laura)
„Álljatok közel egymás mellett, de ne túl közel egymáshoz, mert a fák sem nőnek egymás árnyékában.”(Kahlil Gibran)
„Barátok közt a hallgatás az igazi beszélgetés. Nem a szavak számítanak, hanem az, hogy nincs szükségük rájuk.”(Margaret Lee Runbeck)

„A végtelenhez mérve szinte nem is létezünk,
A csillagévek óráin egy perc az életünk.
Az ember önmagában semmit nem ér,
S ha nincsen barátunk, elvisz a szél.”
(Halász Judit)

„Amikor lecsap a balsors, derül ki, hogy ki az igazi barát. A barátok a hajón maradnak, míg a patkányok menekülnek.”(Napoleon Hill)

„A hamis barát olyan, mint az árnyék: csak addig tart velünk, amíg süt a nap.”
(Carlo Alberto Pisani Dossi)

„Az egyetlen igazi ajándék, ha magadból adsz egy darabot.”

(Ralph Waldo Emerson)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése