2016/12/18

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Csak a szeretet számít-semmi más 2016/049


Közeledik a Karácsony…

Te is ünneplőbe öltözteted a lelked, megnyitod a szíved, és megnyitod a pénztárcád… 
De ugye Te nem rohangálsz idegesen az ajándékok után kutatva, ugye Te nem akarsz megfelelni a multik vásárlásra ösztönző elvárásainak, ugye Te nem hiszed azt, hogy a hitelre vett hiper-szuper okos ketyerék pótolni tudják az elmaradt öleléseket, feledtetni képesek az év közbeni ellentéteket, a figyelem hiányát, a ki nem mondott szerető szavakat?  
Rohanó világban élünk, ahol nincs idő a munkán kívül szinte semmire. 
De valóban nincs? 
Valóban csak Karácsonykor vagyunk képesek megállni – s akkor is csak arról szól minden, hogy ki, mit, milyen értékben fog letenni a fa alá? 
Tényleg ennyire elanyagiasodtunk? 
Szívből remélem, hogy nem. 
Szívből remélem, hogy egyre többen ismerik fel: a szeretteink körében eltöltött nyugodt perceknél, óráknál, semmi sincs értékesebb. Mindegy hogy hol – csillogó palotában, vagy a faluszéli kis házban; egy wellness-szálló kényelmében, vagy egy lakótelepi panel kisszobájában – a szeretet mindenhol egyformán értékes. 
A legértékesebb dolog, amit valaha letehettél a fa alá. Kérlek – lepd meg Te is szeretettel a rokonaidat, ismerőseidet abban a biztos tudatban, hogy ezzel az ajándékkal adod a legtöbbet, s kapod majd Te is a legszívmelengetőbb viszonzást. 
Mert csak a szeretet számít, semmi más…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése