2014/04/12

HETI HÍRMORZSÁK 15.hét


CSOKINYULAK SORAKOZÓ!

Több mint 1800 tonna húsvéti csokoládét gyártottak az idei szezonra a piacvezető Nestlé diósgyőri üzemében, melynek közel 90 százalékát exportra termelte a cég. 2014 tavaszán Chilétől Kanadáig, Új-Zélandtól Máltáig négy kontinens több mint húsz országában vannak jelen.

MÁSFÉL MILLIÁRDOS BÜNTETÉS

Lepkeirtásért 1,5 milliárd forintra büntetnének meg egy kokadi gazdát, mert amikor saját telkén engedéllyel ritkította meg a bokrokat, több ezer értékes lepkehernyót irtott ki az ügyészség szerint. A nemzeti park egyik természetvédelmi őre jelentette fel a gazdát az irtás után fél évvel. Egy szakértő kiszámolta, hogy a gazda gépei összesen 6 ezer keleti lápi bagolylepke hernyóját irtották ki, amely egyetlen darabjának eszmei értéke 250 ezer forint. Így az okozott kárt 10 milliárd forintban állapították meg.

VILÁGGÁ MENT FIATALOK

Évről évre nő az „eltűnt” fiatalkorúak száma, akik nem is sejtik, milyen nagy veszélyek leselkednek rájuk. Az eltűntek között nagyobb arányban vannak a lányok. A legfiatalabb eltűnt 11 éves volt, a legidősebbek a 18-ik életévükben jártak.

FRISS LEVEGŐT VEGYENEK!

Bármilyen hihetetlen, de Kínában igen kelendő a friss levegő - egy üveg friss francia hegyi levegőért potom 200 ezer forintnyi jüan jár. Az ázsiai államban komoly méreteket öltött a légszennyezettség.

KIHAGYOTT EBÉDEK

Nem véletlen, hogy „beteges” nemzet vagyunk. Egy felmérés szerint a dolgozók 40 százaléka egyáltalán nem tart ebédszünetet és csak 15 százalék eszik naponta ötször – ezzel szemben 73 százalék rendszeresen kávézik, nem ritka, hogy napi 4 vagy több alkalommal is. Csupán a dolgozók 6 százaléka eszik ebédidőben vendéglátóhelyen, munkahelyi menzán, ami némi mozgást, kikapcsolódást és feltöltődést jelenthet.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése