2019/06/23

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Amikor eleged van… 2019/024





Úgy érzed, eleged van? 
Úgy érzed, eleged van…
Igen. 
Lassan és biztosan magával ragad az-az örvény, amit túlhajszoltságnak neveznek – egyre mélyebbre süllyedsz, nem igazán vagy az ura a saját életednek. 
Mindenfelől feladatokkal, túlzó elvárásokkal bombáznak – problémák sorjáznak megoldásra várva, - szédületes a tempó, amit magadnak diktálsz – mégsem jutsz előre. 
Legszívesebben üvöltve toporzékolnál kétségbeesésedben – majd fognád magad, és elmenekülnél a legtávolabbi helyre – oda, ahol senki sem találna rád, mindaddig, amíg TE azt nem akarod, hogy rád találjanak. 
DE nem teheted… 
Nem teheted, mert felelősséggel tartozol a világnak, - és ha tetszik, ha nem-, de nem vághatod rá mindenre és mindenkire az ajtót, nem törődve a továbbiakban semmivel. 
Hogy akkor mégis mit tehetsz? 
Ha eleged van mindenből – állj meg egy kicsit: nézz körül, és szemlélődj. 
A körülötted élők is cipelik a maguk keresztjeiket, - sokan sokszor talán még nehezebbet is, mint amilyen a Tied – mégis képesek örömteli életet élni… 
Mi a titkuk? 
Egy dolog: az ÉLETET nem egy megoldandó feladatnak tekintik, hanem egy lehetőségnek arra, hogy a legjobb érzéseket éljék meg minden áldott nap. Gondolj erre Te is, ha eleged van…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése