2015. november 8., vasárnap

EXPRESSZ-KAJÁK: Sárgarépás rakottas



Van, amikor kevés hozzávaló is elég ahhoz, hogy tartalmas és finom étel kerüljön a tányérjainkba. Ezen ételek előnye, hogy semmit sem kell túlbonyolítani, nem igényelnek különösebb konyhai rutint sem, s nem ,mellékes az sem, hogy gyorsan elkészülnek.
Ilyen étel a sárgarépás rakottas is – lássuk lépésről-lépésre az elkészítési módját:

Hozzávalók: 80 dkg sárgarépa, 80 dkg burgonya, 4 közepes vöröshagyma, 1 kg sertéscomb, margarin, 5 dl húsleves, só, bors, petrezselyemzöld
  1. A sárgarépát, vöröshagymát és a burgonyát megtisztítjuk, karikára vágjuk
  2. A vöröshagymát félig megpirítjuk.
  3.  A sertéscombot csíkokra szeljük, majd forró zsiradékban megpirítjuk, és hozzáadjuk a pirult hagymát – rövid ideig együtt sütjük.
  4. A hagymás húst egy kizsírozott tűzálló tálba tesszük, majd rárakjuk a sárgarépa-, és a burgonya karikákat, sózzuk, borsozzuk, felöntjük a húslevessel, majd alufóliával lefedve a sütőbe tesszük, és összepároljuk.
  5.  Petrezselyemzölddel megszórva tálaljuk.


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...