2020/01/10

ÉLETRECEPTEK – HETI ÖSSZEFOGLALÓ



ERRŐL OLVASHATTÁL  A 2. HÉTEN:


Kutatások szerint a mesterséges intelligencia pontosabban felismeri a mellrákot.


Miért érdemes fokozatosan rávezetni a szervezetet a böjtölésre, illetve lassan megtörni a böjtöt?


Fáj a fejem! 
Naponta hányan és hányan panaszkodunk erre a tünetre! Ilyenkor nehezünkre esik minden feladat –legszívesebben visszavonulnánk egy csendes, lesötétített szobába, és – már ha sikerül – alvással orvosolnánk a problémát.
A fejfájás olyan tünet, amivel – ha rendszeressé válik – orvoshoz kell forduljunk, aki az alapbetegség felkutatásával próbálja szüntetni a panaszainkat. Okok, gyógymódok,megelőzés.


Mi az az Aperitif?

Az aperitif fogyasztásának eredete még nincs biztosan tisztázva – állítólag már az ókori Egyiptomban is szolgáltak fel kis mennyiségben alkoholos italt étkezés előtt.
Az aperitif lényegében olyan alkoholos ital, melyet elsősorban nagyobb étkezések előtt szolgálnak fel étvágygerjesztőként. Az üres gyomorba jutva serkenti a gyomornedv kiválasztását, növelik az éhségérzetet.
A szó a latin „aperire”, „nyitni” szóból ered. 


Hiába volt enyhébb a december – az új évben csak megérkezett a hideg. Tél van – annak minden szépségével – és hátrányával együtt. Gondolok itt az egyre gyakoribbá váló megfázásos megbetegedésekre is. De miért van az, hogy míg egyesek egyik fertőzésből a másikba esnek, addig vannak olyanok, akik dacolva a frontokkal, hóval, faggyal – egészségesek, mint a makk?
A válasz egyszerű: nekik erősebb és stabilabb az immunrendszerük.
Hogyan javítsd Te is az ellenálló képességedet?





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése