2020/01/27

ERRŐL OLVASHATTÁL A 4.HÉTEN


ERRŐL OLVASHATTÁL A 4.HÉTEN:
(a bejegyzések a linkre kattintva olvashatóak)

MIÉRT EGYÜNK TÉLEN ZÖLDSÉGET,GYÜMÖLCSÖT?
Alig vártad, hogy hazaérj, és végre maximumra tekerhesd a fűtést: minden porcikád átfagyott a kinti hideg szürkeségben. Legszívesebben beburkolóznál egy vastag takaróba, de tudod – erre most még nincs időd, ezer teendő vár még rád. De mielőtt átprogramozod magad az otthoni üzemmódra, fel kell töltened magad energiával. 
Percekig állsz a konyhában, mert nem tudod, mit kellene uzsonnáznod... Mert valamit kellene... 
Talán édességet, vagy valami sós ropogtatnivalót? 
Ja! Még több üres kalóriát, amiben semmi élettanilag hasznos összetevő sincs...
Tetszik vagy sem – télen talán még fokozottabban oda kellene figyelnünk a változatos étkezésre – hiszen a vitamin-, és ásványi anyag - hiány előbb vagy utóbb betegségek formájában jelentkezni fog. Betegnek lenni pedig nem jó buli...

TUDOD MI A KÍNAI ÉTTEREM SZINDRÓMA?
Az a bizonyos E-621, ami szinte minden boltban kapható húskészítményben, fűszerkeverékben, ételízesítőben, zaklis levesben, porban, mártás-alapban, konzervben ( kivéve természetesen azokat, amelyekbe direkt nem teszik bele ), burgonyaszirmokban benne van. Ízfokozó anyag, amelynek hatására minden sokkal finomabb, ízletesebb lesz, növeli az étvágyat.

 EGÉSZSÉGHÍREK
A fehérjék daganatos elváltozások kialakulásában betöltött szerepét is vizsgálják a pécsi és a debreceni egyetem munkacsoportjai egy több mint egymilliárd forintos uniós támogatású kutatás keretében - közölte a Pécsi Tudományegyetem (PTE) csütörtökön az MTI-vel.

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: TERVEZD ÚJRA
Mi szeretnél lenni? – kérdezték régen, és Te szabadjára engedted a képzelőerődet. 
Nem volt akadály, nem volt kételkedés, nem volt bizonytalanság. 
Kimondtad, és hittél benne.
Aztán felnőttél – és ma már csak a humorérzéked az, ami visszatart attól, hogy elkeseredj, azért ami lettél. 
Ne szomorkodj emiatt, hisz sokakkal előfordul, hogy más utakon jár, más mérföldköveket hagy maga mögött, és más célokat valósít meg, mint amiről álmodott.  





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése