2013/08/15

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: DIVAT


MI A DIVAT?

Van, aki követi a legújabb divat-trendeket, van, aki nem. Van, aki szeret elvegyülni a tömegben, de van, aki a feltűnést szeretve egyedi akar lenni mindenáron. Nos, manapság ez az egyediség elég nehéz feladat figyelembe véve a kishazánkat elárasztó egyen-kínai ruházatot. Jártatok már divatbemutatón? Vettetek már magatoknak olyan ruhát, ami valóban egyedi darab volt? Követitek a divattervezők évenkénti ajánlásait?



„Divatos holmikat bárki vehet magának, stílust azonban nem.”(Giorgio Armani)
„A "divat" valójában nem más, mint annak a kifejezése: a te világodhoz tartozom. Én is a te hadsereged egyenruháját hordom, ne lőj rám.”(Paulo Coelho)
„A divatnak nem az a lényege, hogy mi illendő. Az öltözködés sokkal élvezetesebb, ha téged tölt el örömmel.”(Alexander Wang)
„A divat változik, a stílus örök.”(Coco Chanel)
„Minden nemzedék kineveti a régi divatot, de vallásos áhítattal követi az újat.”(Henry David Thoreau)
„A divat azok utánzása, akik különbözni akarnak azoktól, akik semmiben sem különböznek egymástól.”(Karl Lagerfeld)
„Furcsa dolog a divat. Azt hirdeti magáról, hogy művészet, de valójában minden a pénzről szól. Ha nem tartod be a szabályokat, megfojtanak. A szabályok pedig azt diktálják, nem számít, mennyire híján vagy az ötleteknek, nem számít, mennyire kimerült és kiégett vagy, kétszer egy évben fel kell öltöztetned a modelleket, és ki kell zavarnod őket a kifutóra.”(Imogen Edwards-Jones)
„Szörnyen hangzik, de a legizgalmasabb öltözékek általában a legszegényebb emberektől erednek.”(Christian Lacroix)


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése