2015/12/08

RECEPTEK A BOLDOGTALANSÁGHOZ


Mindenki boldog szeretne lenni... - ez természetes. Mégis sokszor akaratlanul is, de mindent elkövetünk azért, hogy ez ne valósulhasson meg. Kicsiny dolgokon múlik az egész - de óriási árat kell fizetnünk érte. Mire gondolok? Figyelj csak!

RECEPTEK A BOLDOGTALANSÁGHOZ


  1. Nem bízol meg senkiben... Azt hiszed számító a világ, kötelező az óvatosság - csak őrlödsz a gondjaidon, ahelyett, hogy segítséget vagy tanácsot kérnél. Falakat emelsz magad köré, amelyeken igaz, hogy illetéktelen nem lát át - csak az a baj, hogy Te magad sem. Elszigetelődsz teljesen, magányossá válva, egyedül kell megküzdened mindenért.
  2. Folyamatos elégedetlenkedés az életeded... Semmi sem jó, ahogy van, érvelsz, vitázol, harcolsz semmiségek miatt - megkeserítve ezzel mind önmagad, mind a környezeted életét.
  3. Csak neked lehet igazad... A másik véleményét meg sem hallod, nemhogy felfogva azt mérlegelnéd hogy esetleg neki is igaza lehet. Csak hajtod a magadét, foggal-körömmel ragaszkodv az elveidhez.
  4. Még ezelőtt feladod, hogy egyáltalán belekezdtél volna... Úgysem fog sikerülni! Elegem van mindenből! Már megint Nekem kell tartanom a hátam. Miért pont én?  - dohogsz folyton magadban, és a hátad közepére sem kívánod az egészet. Mérgelődsz, csapkodsz, kedvetlen vagy, miközben tudod, ha törik, ha szakad úgyis meg kell tenned. 
  5. A félelelem uralkodik a napjaidon - rettegsz mindentől, szorongsz, és aggodalmaskodsz naphosszat, miközben az élet - és a lehetőségek - elszáguldanak melletted.
  6. Panaszkodsz fűnek-fának.... Kéretlenül zúdulnak belőled a sirámok, hogy neked milyen rossz az életed, milyen nehéz a sorsod, hogy téged nem szeret senki, és nem értenek meg az emberek. Addig-addig panaszkodsz, míg magad is elhiszed...
  7. Szomoru vagy, mert ... Mert Neked úgysem sikerül semmi. Téged úgysem értenek meg az emberek. Te teljesen egyedül vagy ebben a zord és ronda világban. 
  8. Folyton betegnek érzed magad... Fáj a fejed, szédülsz, fáradt vagy  - és élvezed, hogy mindenki rád figyel. Valameddig.  Mert idővel valóban beteg leszel, és lejárt „lemez”. Nem igazán tudnak majd veled mit kezdeni – a sajnálaton kívül...
  9.  Tudod, hogy csak téged szeret mégis mindig féltékeny vagy... Elszámoltatod az idejével, ellenőrzöd, követed leskelődsz utána, átkutatod a zsebeit, meglepeda munkahelyén,  az idegszálain táncolsz, folyamatosan veszekedtek, aztán bogarat „ültetsz a fülébe” – lehet, hogy belekóstol milyen is lenne, ha a feltételezésed igaz lenne. 
  10. Nem törődsz másokkal csak a saját érdekeid vezérelnek.... Könyokölsz és taposol, és úgy érsz a csúcsra, hogy embereken gázolsz át.
  11. Nem akarsz változást... Minek az? Jobb a langyos mocsárban dagonyázni, a megszokott rossz utakon járni, semmint egy még rosszabbat megkockáztatni

Mindenki boldog szeretne lenni... Ha Te is- ne kövesd el a fenti hibákat!








Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése