2014/04/20

HETI HÍRMORZSÁK 16.hét


ARANYRUDAK EBÉDRE

Aranyrudakat operáltak ki Delhiben egy 63 éves üzletember gyomrából az orvosok. A férfi eredetileg azzal ment orvoshoz, hogy véletlenül lenyelt egy kupakot, hány és fáj a hasa– de a kérdéses tárgy helyett 12 darab 33 grammos aranyrudat találtak a műtét során. A nemesfémet a hatóság lefoglalta, a férfit pedig vallatóra fogta – kiderült Szingapúrból csempészte az országba.

SZÁZMILLIÓS CSALÁS

Idős emberek hiszékenységét kihasználva milliós nagyságrendű csalásokat követett el egy magát pénzügyi tanácsadó cég ügyvezetőjének kiadó ceglédi nő. A banki kamatnál lényegesen kedvezőbb kamatozású befektetéseket ígért – ellene jelentős kárt okozó, üzletszerűen elkövetett csalás miatt emeltek vádat. Összesen 257 millió 500 ezer forint kárt okozott tevékenységével. Jelenleg házi őrizetben van.

SZÜLÉSZNŐ IS VÉGEZHET TERHESGONDOZÁST

A szülésznők egy új jogszabálynak köszönhetően - ha az első vizsgálatok azt állapítják meg, hogy előreláthatólag problémamentes lesz a várandósság - a várandósok gondozását is elvégezhetik ez év közepétől. A szakma ezt jelentős előrelépésnek könyveli el, holott végzettségük alapján elvileg a terhesség levezetését is elvégezhetnék, amit egy 2005-ös európai uniós irányelv szerint a magyar jogszabályoknak is biztosítaniuk kellene számukra.

NAPJAINK RABSZOLGATARTÓI

Rabszolgaként dolgoztatott két férfit éveken keresztül egy vállalkozó. A gyanúsított az egyik sértett nyugdíját is elvette.  A vád szerint az épületbontással foglalkozó vállalkozó az egyik sértettet 1997-ben, a másikat 2007-ben vette magához azzal az ígérettel, hogy lakhatást, élelmet biztosít nekik, cserébe át kellett adniuk a nyugdíjukat és a személyes irataikat. A sértettek a vádlottnál egy disznóóllal és egy baromfiudvarral egybeépített fészerben laktak, áram és víz nélkül. A két férfi fizikai munkát végzett, főként bontásból származó téglákat tisztítottak – ingyen.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése