2019/11/05

LOPOTT PERCEK: Vaníliás-kekszes süti



Bármilyen fáradt és elcsigázott is vagy egy-egy rohangálós - idegeskedős nap után LOPJ magatoknak időt a közös programokra ... 
Ezek az eleinte még LOPOTT PERCEK lesznek azok, amelyek rendszeressé válva felértékelődnek - mert azt bizonyítják, hogy a szeretteiddel együtt eltöltött időnél nincs fontosabb az életedben...

Kiváló lehetőség erre, ha együtt tüsténkedtek a konyhában: apa. anya - gyerekek  egyaránt kivehetik a részüket a sütésben-főzésben.

 A saját kezűleg elkészített süteményeknél nincs jobb a világon: hiszen a gondosan összeválogatott hozzávalókon túl benne van minden odafigyelésed, szereteted, törődésed... Az elkészítés ideje alatt pedig kiváló alkalom kínálkozik a nagy családi beszélgetésekre is - amikor minden egyes pillanat az összetartozásotokról szól.

Most egy végtelenül egyszerű, de mégis nagyon finom sütemény receptje segíthet elkezdeni a nagy közös kalandozást a konyhátokban:

KEKSZ


VANÍLIÁS KEKSZES SÜTI

Hozzávalók:
1 csomag kocka alakú háztartási keksz
2 csomag vaníliás pudingpor
4 db tojás
8 evőkanál cukor
3 evőkanál liszt
20 dkg margarin
8 dl tej
½ csomag zselatin


Tepsi alját kirakjuk a keksszel és a következő krémet tesszük rá:

Krém: A pudingport, a zselatint, a tojások sárgáját, a cukrot, a lisztet egy kevés tejjel csomómentesre kikeverjük. Beleöntjük a tejbe és sűrűre főzzük. Amíg forr, belekeverjük a tojások felvert habját és beledaraboljuk a margarint.
Óvatosan a kekszre merjük (nem öntjük!), és kirakjuk a tetejét is keksszel. Másnapra megpuhul és könnyen szeletelhető. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése