2015. február 13., péntek

EXPRESSZ KAJÁK


TÖLTÖTT PULYKAMELL

Hozzávalók: 1 kg pulykamell, só, fehér bors, 1 nagy fej vöröshagyma, 1 zsemle, tej,4 főtt tojás, 2 nyers tojás, friss petrezselyemzöld, zsemlemorzsa, só, bors, olaj, rizs, csemegekukorica-konzerv.


A pulykamellet középen felvágunk és kinyitjuk, mint egy könyvet. Vastagra klopfoljuk, sóval, és fehér borssal mindkét oldalon megfűszerezzük. A töltelékhez:a vöröshagymát felkockázunk, majd kevés olajon megfonnyasztjuk.1 zsemlét tejbe áztatunk, de a tejet nem öntjük le róla,4 főtt tojást apróra kockázunk. Az egészet összekeverjük és adunk még hozzá 2 nyers tojást, lehetőleg friss petrezselyemzöldet aprítva, kevés zsemlemorzsát (hogy ne legyen nagyon lágy), borsot, sót. A tölteléket a hús közepén elosztjuk, majd összehajtjuk és hústűvel rögzítjük a szélét. Egy tepsibe olajat és vizet öntünk. Belehelyezzük a töltött húst és lefedjük alufóliával. Világos barnára sütjük. Kukoricás rizzsel tálaljuk.

Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...