2017/02/01

9 OK MIÉRT ÉRDEMES CSOKIT ENNI


Sokan vagyunk Gombóc Artúr követői: azaz imádjuk a csokoládé minden változatát. 
Legyen az fekete vagy fehér, töltött vagy töltetlen, mogyorós, vagy mazsolás, táblás vagy szeletes, kicsi vagy nagy – a lényeg: CSOKOLÁDÉ legyen.
Igen. 
A mértéktelen fogyasztása – egészségtelen, - elhízáshoz vezethet – megalapozva ezzel számos kellemetlen betegség (magas vérnyomás, érelmeszesedés, cukorbetegség, szívbetegségek) kialakulását.

DE

De a minőségi alapanyagokból készült csokoládék kismértékű fogyasztása számtalan előnnyel jár – egészséges, és mindenki számára ajánlott.


A csokoládé magas antioxidáns (flavonoid) tartalma:
  1. megköti a szervezetben felhalmozódó szabad gyököket – pozitívan befolyásolva ezzel a sejtek egészséges működésé
  2.  lassítja az öregedést
  3. erősíti az ereket, csökkenti azok törékenységét, és áteresztőképességét
  4. megelőzi a szív-, és érrendszeri betegségek kialakulását
  5. megnyújtja a vér alvadási idejét
  6. csökkenti a vérrögképződést
  7. megakadályozza a koleszterin lerakódását az erek falán
  8. védelmet nyújt a szervezetet megtámadó káros mikroorganizmusok ellen
  9.  védelmet nyújt egyes daganatos megbetegedések kialakulása ellen


Melyiket válasszuk?

Általánosságban elmondható, hogy a magas kakaótartalmú minőségi étcsokoládé fogyasztása előnyös – hiszen a fenti kedvező élettani hatást a kakaóban lévő antioxidáns flavonoidok biztosítják a legjobban.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése