2017/12/17

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Ne keress kifogást! 2017/051



Közeledik az év vége – sokak számára mérföldkőként szolgálva… 
Mérföldkő, hiszen ilyenkor szoktál mérleget vonni: mi az, amit elértél, mi az, amit képtelen voltál véghezvinni… 
Érdekes módon a felidézett kudarcaid mindig súlyosabbnak tűnnek a sikereidnél –mintha minden egyes bukás tízszeresen számítana… 
Van, hogy úgy érzed, probléma hegyeken ülsz – körülvéve mély szakadékokkal, elég egyetlen botlás és már zuhansz is – és elnyel a mélység… Emiatt aztán nem teszel semmit… 
Nem harcolsz, nem kapaszkodsz, nem próbálkozol – tűröd, ami történik veled – és arra vársz, hogy – vagy így, vagy úgy, de minden megoldódjon magától. 
Ha valaki arra kér– legalább egy kicsit vegyél részt önmagad megmentésében – küzdj, viaskodj a rossz sorsod ellen, csak legyintve kifogásokat keresel: „Minek, úgysem sikerülhet”, „Nincs már erőm, harcoltam már eleget!” – dünnyögöd, és fásultan állsz annak a bizonyos szakadéknak a szélén – beletörődve: neked csak ez jutott.  
Nem! 
Nem ez jutott! 
Ezt csak TE teszed magaddal! 
Belenyugszol a rosszba, ahelyett, hogy tennél ellene, hagyod, hogy a kudarcaid megbénítsanak, ahelyett, hogy a sikereidből – legyenek azok bármilyen kicsik is – erőt merítenél! 
Ne keress kifogásokat! 
Közeledik az év vége – zárd le a múltat, és bátran nézz előre, azzal a tudattal: ha hiszel önmagadban bármilyen akadályt legyőzhetsz.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése