Hozzávalók: őrölt bors,
só, 70 dkg csirkemell filé,30 dkg baconszalonna,20 dkg datolya kimagozva, 20
dkg aszalt barack, 2 dl húsleves, 1 dl félédes fehérbor, balzsamecet, olaj
A
csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, sóval és frissen őrölt borssal
fűszerezzük. A csirkefalatokhoz szorítsunk 1-1 darabka kimagozott datolyát, és
göngyöljük be egyenként baconcsíkokkal. Egy serpenyőben kevés forrósítsunk
olajat, majd a szalonnába göngyölt falatokat tegyük bele és pirítsuk meg minden
oldalát, dobjuk mellé a maradék datolyaszemeket, az aszalt sárgabarackot,
öntsük fel a fehérborral, és pároljuk 10 percig, ügyelve arra, nehogy megégjen,
mert a datolya nagyon hamar karamellizálódik.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése