2017. december 22., péntek

DATOLYÁS CSIRKEMELL



Hozzávalók: őrölt bors, só, 70 dkg csirkemell filé,30 dkg baconszalonna,20 dkg datolya kimagozva, 20 dkg aszalt barack, 2 dl húsleves, 1 dl félédes fehérbor, balzsamecet, olaj

A csirkemellet vágjuk nagyobb darabokra, sóval és frissen őrölt borssal fűszerezzük. A csirkefalatokhoz szorítsunk 1-1 darabka kimagozott datolyát, és göngyöljük be egyenként baconcsíkokkal. Egy serpenyőben kevés forrósítsunk olajat, majd a szalonnába göngyölt falatokat tegyük bele és pirítsuk meg minden oldalát, dobjuk mellé a maradék datolyaszemeket, az aszalt sárgabarackot, öntsük fel a fehérborral, és pároljuk 10 percig, ügyelve arra, nehogy megégjen, mert a datolya nagyon hamar karamellizálódik.