2013/05/08

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK : MUNKA


Dolgozni jó

Végre! A férje elment dolgozni, a gyerekek iskolában, a háztartás rendben.Mindent a keze ügyébe készített: katonás rendben sorakozott az ágy melletti asztalkán a kancsó víz, az olvasószemüvege, a legfrissebb napi- és hetilapok, a tollai, a keresztrejtvény-gyűjteménye, a TV, videó, és a hifi távirányítói, a tízóraira szánt szendvicse, a bőségesen megrakott gyümölcsöstál, cukorkák, csokik, karamellák, a mobiltelefonja, a kötése. Biztos, ami biztos: készenlétbe állította a laptopját is, internet-hozzáféréssel, játékprogramokkal.Ezernyi dologgal elfoglalhatta volna magát, de semmi sem tudta lekötni a figyelmét: az olvasás untatta, a keresztrejtvény túl bonyolultnak bizonyult, a TV-ben csacsogók idegesítették, a számítógép fárasztotta, a sok édességtől émelyegni kezdett a gyomra.Mindig békére, nyugalomra, és egy kis szabadidőre vágyott.
...
Félóra múlva már dudorászva az ablakot pucolta.
......................................................................................................................................
„Okos ember nem gondol a holnaputánra, amikor a "ma" bőven ellátja feladattal.”(Syndie Maison)
„A szép műveket a tehetség kezdi meg, de csakis a munka fejezi be.”(Joseph Joubert)
„El kell fogadnunk, hogy a pénzt azért kapjuk, mert okosan gondolkodunk, és keményen dolgozunk. Minél okosabban és keményebben, annál több pénzt fogunk keresni. A pénzt nem egy bizottság osztja, amely megvizsgálja, vajon érdemesek vagyunk-e rá, vagy sem, illetve elég jók voltunk-e, vagy sem. A pénz egyenes következmény.”(Richard Templar)
„Ha nem fedezzük fel a munka élvezetét, akkor a kesergők közé tartozunk, az élet áldozatai közé.”(Richard Templar)
„Legyen hobbink, legyen magánéletünk. Azért dolgozunk, hogy éljünk, nem azért élünk, hogy dolgozzunk.”(Richard Templar)
„Verejték nélkül termett gabonának szára törékeny és kalásza léha.”(Wass Albert)
„A munka nemcsak szerkezetet és rendezettséget ad életünknek, hanem biztosítja nekünk azt, hogy büszkék lehessünk magunkra, lássuk az eredményeinket és megkapjuk a beteljesülés érzetét.”(Michio Kaku)
„Csak az tudja, hogy meddig mentünk, aki azt látta, hogy honnan indultunk el.”(Jókai Mór)
„Dolgozz, hiszen dolgozni kell, de ne engedd, hogy az életed csak munkából álljon! Legyen az életed játék, legyen az az életed középpontja... a munka pedig eszköz ehhez a játékhoz. Dolgozz egy irodában, dolgozz egy gyárban vagy egy boltban, de csakis azért, hogy legyen időd és lehetőséged játszani! Ne engedd, hogy az életed a munka rutinjává alacsonyodjon le - az élet célja egyedül a játék. A játék azt jelenti, hogy valamit önmagáért teszel.”(Osho)
„A lelkesedés általában automatikusan jön, amikor valaki megtalálja a hozzá leginkább illő munkát, s azt teszi, amit legjobban szeret.”(Napoleon Hill)
„Ki kell derítened, hogy mi az, amit szeretsz. Ez ugyanúgy igaz a munkára, mint a párkapcsolatokra. A munkád tölti ki az életed jelentős részét, ezért ha igazán elégedett akarsz lenni, hinned kell benne, hogy jó munkát végzel. Ez pedig csak úgy lehetséges, ha szereted, amit csinálsz. Ha még nem találtad meg, keresd tovább, ne add fel! Mint az a szívügyekkel lenni szokott, itt is tudni fogod, hogy mikor találtad meg az igazit.”(Steve Jobs)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése