2015/08/30

EXPRESSZ-KAJÁK: Kelkáposztás csirkemell


Amikor nemet mondasz a „műkajákra”, sokat teszel a saját és a szeretteid egészségéért. 
Gondolj bele: mennyi tartósítószer, adalék-és színezőanyag, emulgeálószer, és stabilizátor kell ahhoz, hogy a fagyasztott pizza olyan legyen, amilyen? 

Nos, ha továbbra sincs kedved vegyszerekkel tömni a családodat – viszont időd se sok –akkor itt egy újabb EXPRESSZ- KAJA, amit gyorsan elkészíthetsz:

KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL

Tudom: sokan nem igazán szeretik a csirke mellett, mert „unalmas”, „száraz”, „íztelen”. Tévedés! Minden az elkészítés mikéntjétől függ – mert egy kis fantáziával, és némi kísérletező kedvvel sokféle finomság alapja lehet, mint ebben a receptben is:

KELKÁPOSZTÁS CSIRKEMELL

Hozzávalók: 1 kg csirkemell filé, 2 nagy fej vöröshagyma, 15 dkg füstölt szalonna,1 nagy kelkáposzta, 4 alma, víz, 2 kis doboz tejföl, olaj, só, bors, pirospaprika
  1. A hagymát és a szalonnát kockázzuk fel
  2. A szalonna zsírját süssük ki, és ebben pirítsuk a hagymát üvegesre.
  3. Vegyük le a tűzről.
  4. A kettévágott kitorzsázott kelkáposztát szeleteljük fel kb. 5 cm-es csíkokra, az almát vágjuk szeletekre.
  5. Tegyük be egy tepsibe (vagy jénai tálba), osszuk el a rajta a szalonnás hagymát.
  6. A csirkemellet szeljük fel csíkokra.
  7. Kevés olajat keverjünk össze sóval, borssal és pirospaprikával. A csirkemell-csíkokat keverjük össze az olajos keverékkel, öntsük fel 2 dl vízzel, majd tegyük rá a kelkáposztás alapra – tegyük rá az ételre a tejfölt, majd 200 fokos sütőben lefedve kb. 40 perc alatt pároljuk készre.
JÓ ÉTVÁGYAT!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése