2016/05/31

LELKIZŐ: 18 tipp miként lehetsz boldog és kiegyensúlyozott?


Boldogság – mindenkinek mást és mást takar ez a fogalom. Bonyolult – soktényezős állapot, amit mindannyian szívesen érzünk. 
Kérlek, állj meg most egy pillanatra, és válaszolj őszintén a kérdésre: 
Most boldog vagy?
Ha igen: szuper! Maradjon is így…
De ha kétségek gyötörnek – akkor a következő összeállítás NEKED szól!
Megmutatom, miként válhatsz azzá!
  1. Vess véget a struccpolitikának!Hiába menekülsz, hiába nem veszel tudomást róla: problémák igenis léteznek… Kisebbek-nagyobbak, de akadályoznak abban, hogy elengedd magad. Tessék szembenézni velük – s tenni a megoldásuk érdekében.
  2. Légy magaddal kíméletlenül őszinteNem szép dolog, de másoknak hazudhatsz, ha akarsz – de önmagadat becsapni butaság lenne. Ismerd be magadnak a gyengéidet – s változtass rajtuk – csak így leszel képes előre lépni.
  3. Váltsd valóra az álmaidat!Ha nem teszed, örökké bánni fogod, hogy meg sem próbáltad…Úgy érzed már késő? Miért lenne az? Egyszer élsz – minden pillanatot ki kell használni arra, hogy igazán jól érezd magad a bőrödben!
  4. Kerüld azokat az embereket, akiket nem igazán kedvelsz!Rengeteg energiádat felemésztheti, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik csak kihasználnak, akik nem értékelik a lényedet.
  5. Légy önmagad!Ne akarj olyasvalakinek mutatkozni, aki valójában nem Te vagy! Ne akarj mások kedvéért megváltozni, és olyasmiket tenni, ami homlokegyenest ellenkezik a valódi éneddel.
  6. Zárd le a múltat!Ha folyamatosan a múlt eseményein rágódsz – elvesztegeted a jelened értékes pillanatait és elszalasztod az eléd sodródó kedvező lehetőségeket is.
  7. Hibázz!Hibákat ejteni azt jelenti: végre belevágtál valamibe, s nem egy helyben toporogsz. Nem sikerült? Na és? Próbáld újra! És újra…
  8. Fogd fel: ami boldoggá tesz – az nem fejezhető ki pénzben.A szeretet, a nevetés, a törődés, a szerelem, a biztonság, a nyugalom – ingyen vannak.
  9.  Lépj ki a komfortzónádból!Igen, tudom: ott a legbiztonságosabb – és egyben a legunalmasabb is. Félsz megtenni az első lépést? Úgy érzed, nem állsz még készen rá? Mire vársz? Az élet túl rövid ahhoz, hogy egyhelyben toporogj!
  10. Teremts a gondolataiddal jó dolgokat!Ébredj minden nap azzal a gondolattal, hogy csodálatos élni, s minden jól alakul.
  11.   Légy inkább egyedül, mint olyannak az oldalán, aki nem érdemel meg.A társas magánynál nincs szörnyűbb – lépj ki a szorításából!
  12. Ne másokkal versenyezz – önmagad győzd le!Ne azt lesd ki meddig ért, hanem arra figyelj, TE miként válhatsz egyre jobbá, és jobbá… és ez az élet minden területére érvényes…
  13. Ne panaszkodj, ne sajnáld önmagad, - a siránkozással úgysem változtatsz semmin, maximum az ellenlábasaidnak okozol egy-két örömteli percet.
  14. Vedd észre az élet apró örömeit!A nyári reggelek üdítő frissességét, a madárdalt, a napfelkeltét, az eső utáni ázott föld illatát, az elsuhanó táj szépségét
  15.  Semmiképpen ne akarj tökéletes lenni!Az állandó elégedetlenség csak frusztrálni fog… Tégy meg mindent azért, hogy a dolgaid kedvezően alakuljanak, de ne rokkanj bele, ha nem sikerül tökéletese
  16. Ne aggodalmaskodj a holnap miatt!Az állandó aggályoskodással úgysem mész semmire – csak megfosztod magad a ma örömeitől.
  17.   Néha hagyd magad szétesni!Igenis engedd meg magadnak a gyengeséget – támaszkodj a szeretteidre, mond el, ami bánt, és fogadd el a segítséget!
  18.   Minden mindennap adj hálát a sorsnak, (az égnek, a Jó atyának), hogy létezhetsz, élhetsz… Soha ne azon keseregj, amid nincs – örülj annak, amid van.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése