2017. március 13., hétfő

TÉGED IS EVÉSRE ÖSZTÖNÖZ AZ ÉLELMISZEREK MARKETINGJE?


Boldogan csokoládét, bonbont, majszoló család a reklámokban, hívogató - színes csomagolású cukorkákkal, kekszekkel, nápolyikkal, süteményekkel, chipsekkel, roskadásig rakott polcok a boltokban, - ezernyi kísértés nap, mint nap. 
És mi hagyjuk is magunkat kísértésbe hozni, miközben tisztában vagyunk az egészségtelen életmód „kockázataival és mellékhatásaival”.

Tedd a szívedre a kezed – és valld be – legalább magadnak- őszintén: ma mennyi egészségtelen élelmiszert fogyasztottál?
Igen. 
Tudom. 
Sokat.
Vagy legalábbis kellőképpen eleget ahhoz, hogy a táplálkozástudomány szakemberei szerint javasolt elveket könnyedén megszegd vele.


Nem csak Te vagy a hibás!

Nem bizony. Mert hiába az elhatározás, amikor még a csapból is az folyik, hogy az a bizonyos tejszelet, az a bizonyos chips, csokoládé, praliné, Croissant, keksz, gyümölcsjoghurt, piskótaszelet, puding, üdítő, energiaital- sorolhatnám a végtelenségig – milyen istenien finom, milyen jól összehozza a családot, a barátokat…


Az üzenet lényege: enni, enni, enni…

Az agyon marketingezett termékek sokszor egészségtelenek. Azaz minél több helyen ajánlják, minél színesebb, feltűnőbb csomagolást kap, annál biztosabb lehetsz benne, hogy nagyon magas az energia-, zsír-, só-, és cukortartalmuk.

Ellenállni, vagy jutalmazni

Nem könnyű ellenállni a finomságoknak, a vonzó csomagolásnak, az érzelmekre ható reklámoknak. Hiszen egy problémáktól hemzsegő fárasztó nap után jólesik megjutalmazni magunkat valamivel – valamivel, ami nem éppen egészséges.

Te hogy vagy ezzel?

Egy tervezet szerint – az evésre ösztönző színes csomagolások helyett, az egészségtelen élelmiszereket semleges „egyen-csomagolásba” kínálnák a boltok – mintegy inger szegénnyé téve őket számunkra.

Téged ez mennyire befolyásolna a vásárlásban?
 Kíváncsian várom hozzászólásban a válaszodat.
  1. Nem befolyásolna – nem vagyok már gyerek, hogy ilyesmivel be lehessen csapni. Ugyanúgy megvenném, amit szeretek.
  2. Elgondolkoztatna, hogy ennyi minden egészségtelen. Biztosan kevesebbet vennék belőle.
  3. Eddig sem vettem egészségtelen dolgokatNincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...