2014/05/31

HETI HÍRMORZSÁK 22.hét


SÜRGŐSSÉGI ELLÁTÁS – NYOMOZ A RENDŐRSÉG

Több, az esztergomi Vaszary Kolos Kórház sürgősségi osztályára szállított beteg halála miatt nyomoz a rendőrség. Sajnos rövid idő leforgása alatt több feljelentés is érkezett a Rendőrséghez a kórházba beszállított betegek halála miatt: foglalkozás körében elkövetett gondatlan veszélyeztetés gyanúja miatt folytatnak eljárást az ügyekben. A kórház illetékesei nem nyilatkoztak az ügyben.

VASÁRNAP PEDAGÓGUSNAP

Élve a hagyományokkal vasárnap köszöntik majd országszerte azt a 170 ezer köznevelésben, és 20 ezer felsőoktatásban dolgozó pedagógust, akik napi szinten gondoskodnak gyermekeink oktatásáról, neveléséről. Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere pénteken a pedagógusnap alkalmából tartott díjátadón azt mondta: az állam, a kormány feladata, hogy megteremteni azon feltételeket, amelyek mellett a pedagógusok a hivatásukra koncentrálhatnak.

ÉLELMISZER-HAMISÍTÁS

Nincs olyan év, hogy ne lenne olyan élelmiszer-hamisítási botrány, ami megrengetné a fogyasztók bizalmát. A rizsliszttel kevert gesztenyemassza, a marhára "festett" sertéshús, a lóhússal megbolondított lasagne, és még ki tudja hány emberi fogyasztásra alkalmatlan élelmiszer kering a világban, sokszor anélkül, hogy valaha fény derülne a turpisságra. Csalnak, hamisítanak, helyettesítenek, átdátumoznak – nem törődve az esetleges egészségkárosító hatásokkal, csak a gyors anyagi haszonszerzéssel.

MÉG MINDIG A GYÜMÖLCS

Még mindig a gyümölcs az, amiből a legkevesebbet fogyasztanak a gyerekek – európai viszonylatban is- egy felmérés eredményeinek elemzése során legalábbis erre a következtetésre jutottak a szakemberek. A magyar gyerekek túl sok cukros üdítőt isznak, rendkívül keveset mozognak, és nagyon kevés zöldséget-gyümölcsöt fogyasztanak.

MEGÖLTE SZIGORÚ SZÜLEIT A TINI

Brutális kegyetlenséggel meggyilkolta szüleit egy 16 éves virginiai fiú, mert belebetegedett a rendszeres büntetésekbe, például abba, hogy az apja elvette tőle az iPodját. A fiú először az anyját támadta meg, amikor az 57 éves nő kilépett a fürdőszobából. Paprikasprayt fújt rá, majd kiszúrta a szemét, és egy baseballütővel majd egy feszítővassal kezdte ütlegelni. Ezután következett az apja, - feszítővassal ütlegelte, majd többször megszúrta.

USA – MARHAHÚS MEGSEMMISITVE

Mintegy 816 ezer tonna darált marhahúst semmisítenek meg az Egyesült Államokban, miután a mezőgazdasági minisztérium élelmiszerbiztonsági részlege közölte, hogy a március 31. és az április 18. között kibocsátott termék Escherichia coli baktériumot tartalmazhat. Az E.coli baktérium hasmenést és hasi görcsöket okozhat, de súlyos esetekben életveszélyes veseelégtelenség is kialakulhat.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése