2017/01/01

TUDOD MI AZ A 10 ÚJ SZOKÁS, AMI JOBBÁ TEHETI AZ ÉLETEDET?



Miért vegyünk fel új szokásokat? A válasz egyszerű – mert éppen itt az ideje, hogy változtassunk az elavult, és sok esetben az életünket helytelen irányba térítő régieken. 
Ne ijedjen meg senki! 
Nem kell óriási dolgokra gondolni – csupán apró, könnyen betartható - de hosszabb távon mégis jelentős átalakulást eredményező szokásokra.

  1. REND A LELKE – igen, mindennek. Tarts rendet magad körül, s rend lesz a lelkedben is. Tudom – az asztalodon uralkodó káoszt Te tökéletesen átlátod, másodpercek alatt megtalálsz majdnem mindent. És itt a majdnem- en van a hangsúly. Ugyanis, ha gyorsan kell valami – akkor tuti, hogy pontosan az a valami keveredik el a legjobban. Rendet rakni, kategorizálni, a fölösleges dolgokat kiselejtezni – sokkal hatékonyabbá teheti akár a munkát, akár a mindennapos elintéznivalókat.
  2. LÉGY TAKARÉKOS – azaz spórolj, amin csak tudsz. Légy tudatos vásárló, mindenből csak azt vedd meg, és csak annyit, amit és amennyit fel tudsz használni. Egyrészt több pénz marad a tárcádban, másrészt nem kell kidobni a fölösleget, károsítva ezzel a környezetet.
  3. OLVASS – úgy, mint régen – könyveket. Kikapcsol, nyitottabbá tesz, csökkenti a stresszt, eltereli a negatív gondolatokat. Már napi húsz perc olvasás segíthet lelazítani a görcsös tenni akarást, megszüntetheti az állandó pörgést.
  4. HALLGASS ZENÉT – kiváló stressz űző, megnyugtat, ellazít, inspirál – hatékonyabbá téve ezzel a munkát.
  5. FŐZZ VALAMI ÚJAT – annyiféle kiváló recept van, annyi alapanyag – annyi ki nem próbált íz. Miért fosztanád meg magad és a családodat tőle? Tessék elővenni a szakácskönyveket, és találomra kiválasztani egy receptet… Ez minden héten legyen kötelező feladat!
  6. SPORTOLJ! – a mozgás alapvető szükséglet, nélkülözhetetlen az egészséges életmódhoz. Bármilyen formája megengedett – csak a fokozatosságra kell ügyelned – a lényeg: egy napod se teljen el legalább 15 percnyi intenzív mozgás nélkül.
  7. LAZÍTS! – tessék kilépni a mókuskerékből! Tessék letenni a munkát, ha belépsz az otthonod ajtaján! Ha folyamatosan csak a feladataidon kattogsz, előbb vagy utóbb kiégsz. Hazaérkezés után adj egy félórát magadnak mielőtt az otthoni teendőidbe kezdesz. Aludj egyet, vagy főzz egy teát, nézd át az újságokat, vagy csak üldögélj tétlenül…
  8. MOSOLYOGJ – és a világ is visszamosolyog. A mosoly, a nevetés, a derű – legyen természetes beidegződés. Ha morcos vagy, vagy ha bosszankodsz mindenen – attól nem oldódik meg könnyebben semmi. A nevetés erősíti az immunrendszert, oldja a feszültséget, hidat emel ember és ember közé – butaság lenne nem élni vele.
  9. VÁLOGASD, MEG MIT ESZEL – ne hagyd, hogy bármit a „szádba rágjanak”. A marketingesek eszköztára kiapadhatatlan, ha arról van szó, hogy egy új terméket eladjanak. Ne hagyd magad lépre csalni – csak olyan ételeket vásárolj, amelyek természetesek – azaz nincsenek tele adalék-, színező-, állományjavító-, és tartósítószerekkel. Olvasd el a címkéket, és ha a fentebb említett összetevőkből négynél többet találsz – célszerű hanyagolnod a termék fogyasztását.
  10.  INNI MUSZÁJ – azaz legalább napi 2-2,5 liter folyadékot mindenképpen fogyassz el. A megfelelő folyadékbevitel nélkülözhetetlen szervezetünk működéséhez, az anyagcsere-folyamatokhoz, immunrendszerünk zavartalan működéséhez.
Ugye nem is olyan nehéz új szokásrendet kialakítani?
Kezdj hozzá még ma-  Te is!










Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése