2017/03/21

ÖRÖMTELI ÉLETET SZERETNÉL? – ITT A MEGOLDÁS!



Öröm. Derű. Boldogság. Elégedettség.
Idilli állapot lenne, ha létezne – gondolod most.
Igen.
Sajnos gyorsabban készítjük el a listát azon dolgainkról, amelyek negatív kicsengésűek – azokról, amelyek elégedetlenséggel töltenek el, amelyek keserűséget, és tehetetlen dühöt váltanak ki belőlünk.
 
De miért vagyunk elégedetlenek?

Sok mindenért. Azért, mert hiába igyekszünk nem teljesülnek a vágyaink; azért, mert egyre többet és többet szeretnénk, irreális elvárásokkal kínozva önmagunkat, és szeretteinket – és mindez idővel elégedetlenné, frusztrálttá tesz bennünket.

Mit tegyek, hogy ez megváltozzon?

Elsőként az élethez való hozzáállásodat kell átalakítanod – így aztán igaz, hogy sok-sok apró lépéssel, de gyökeresen megváltoztathatod az életedet is.
  • LÉGY REÁLIS – ha új célokat tűzöl ki magad elé. Érthető a sikertelenség, ha egyszerre túl sokat akarsz, vagy olyasmibe vágsz bele, amit a jelenlegi helyzetedből lehetetlen elérni. (Példa: tapasztalatok és ismeretek hiányában, ne akarj egyik napról a másikra hegymászó lenni, vagy agysebész)
  • LÉGY KÖVETKEZETES – ha már ismered a reális célodat, akkor dolgozz ki egy részletes ütemtervet a megvalósításához. A kijelölt határidőket pedig tartsd is be.
  • NE MÁSOKHOZ MÉRD MAGAD – mindig csak önmagadhoz képest mérd a fejlődésedet. Ha folyamatosan másokkal hasonlítgatod össze az eredményeidet, könnyen tévútra juthatsz – és ez a saját teljesítményed indokolatlan leértékeléséhez vezet.
  • NE NYAVALYOGJ FOLYTON – az állandó panaszkodás rengeteg energiádat felemésztheti. A végén addig fogod hajtogatni, hogy neked mennyire rossz, hogy valóban így is lesz.
  • LÉGY HÁLÁS – igen, minden áldott reggel ébredéskor, légy hálás, amiért új nap virradhatott rád, légy hálás mindazért, amid van.
  • CSODÁLKOZZ RÁ A VILÁG SZÉPSÉGÉRE – mindenre, bármire – hiszen Te azon szerencsések közé tartozol, akik nap, mint nap láthatják azokat.
  • FEDEZD FEL: A JÓ DOLGOK NEM FELTÉTLENÜL TERMÉSZETES VELEJÁRÓI AZ ÉLETNEK - mert sokukért keményen meg kell küzdeni – és emiatt olyan értékesek.
  • MOSOLYOGJ – akkor is, ha fáj, akkor is, ha inkább sírnál. A könnyek úgysem oldanak meg semmit… Ha mosolyogsz – erőt ad ahhoz, hogy felismerd: semmi sem végérvényes, a legtöbb probléma igenis megoldható.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése