2018/08/26

HÉTINDÍTÓ GONDOLATOK: Soha nem késő! 2018/031




„Nekem már úgyis mindegy! Az én sorsom már megpecsételődött ezelőtt 30 évvel, akkor most minek harcoljak ellene öreg fejjel?!” – nézett rám mély fájdalommal a szemében az egyik ismerősöm, aki a maga 49 évével még egyáltalán nem számított „öreg”-nek. 
Arcvonásai megtörtek, mozdulatai lelassultak, lemondás és szomorúság jellemezte – és… 
És NEM tett ellene semmit… 
Csak sodortatta magát az árral, mindegy volt neki, hogy munkanap volt vagy hétvége, ünnepnap, vagy családi összejövetel: látványosan végigszenvedte és végigpanaszkodta az egészet. 
Nem. 
Nem érezte jól magát a bőrében… 
De sirámaival maximálisan meggyőzte önmagát is: nincs más lehetősége – csak az, hogy azt várja, mikor öregszik meg és ér véget földi pályafutása. Ugye TE nem vagy ilyen? 
Ugye TE nem fásulsz bele a mindennapok problémáiba, hanem teszel a megoldásukért? 
Ugye TE nem fogod eltékozolni az életed azzal, hogy önmagadat sajnálva és sajnáltatva elfelejted élvezni a pillanat varázslatos megismételhetetlenségét? „SOHA NEM KÉSŐ ÚJRAÍRNI A TÖRTÉNETEDET!” – mondtam Én – Neki, de egy lemondó legyintéssel elköszönt. 
Te ne legyints! 
Kezd újra! 
Újra és újra – mert amíg  élünk soha nem késő elkezdeni más szemszögből nézni a világot, és megtalálni benne azokat a dolgokat, amelyek boldoggá tehetnek bennünket!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése