2014/10/06

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: KALANDRA FEL!


Bármennyire hihetetlen, de  vége a nyárnak –legalábbis ami a mozgalmasabb részét illeti: elkezdődött az iskola - nincs több túra, nincs több heverészés a napon, nincs több lubickolás – nincs több önfeledt kaland. Nyakunkon vannak a dolgos szürke hétköznapok. Tömény unalom – sóhajtunk fel sokan, de valóban így kell, ez legyen? Miért hagyjuk, hogy a közelítő ősz besavanyítson bennünket is? Miért hagyjuk, hogy az élet elvárásai gúzsba kössenek bennünket? Kalandozni, izgalmas élményekkel telítődni az év bármely napján lehet – KALANDRA FEL! Tegyük boldogabbá az életünket!

Egyetlen kaland többet ér, mint ezer egyforma nap, amit kényelemben és jólétben töltök.
Paulo Coelho
-------------
Amikor nagy csalódás ér bennünket, azt hisszük, itt a világ vége. Holott lehet, hogy épp egy nagy kaland veszi kezdetét.
Pema Chödrön
--------------
Egyszer. Mindig csak egyszer. Mindig először, mindig utoljára. Nem a törvényt keresni. Szabadnak lenni. Nem alkalmazkodni. Elhatározni. Nem a megszokás. A váratlan. A kaland. A veszély. A kockázat. A bátorság... a küszöbön állni. Folytonos átlépésben lenni. Élve meghalni, vagy meghalva élni. Aki ezt elérte, szabad. És ha szabad, belátja, hogy nem érdemes mást, csak a legtöbbet.
Hamvas Béla
-----------
Újra akarom kezdeni az életem... El akarom követni azokat a kis bűnöket, amelyekre mindig vágytam, de amelyekhez soha nem volt elég bátorságom. (...) Majd szerzek új barátokat, és megtanítom őket arra, hogy ha mernek őrültek lenni, akkor bölcsek is lesznek. Csak felejtsék el az illemszabályokat, és fedezzék fel az igazi énjüket, a legtitkosabb vágyaikat, keressék a kalandokat, és főleg ÉLJENEK!
Paulo Coelho
----------


Az egész életünket azzal töltjük, hogy a jövőnkért aggódunk, tervezzük a jövőt, próbáljuk megjósolni a jövőt. Megpróbáljuk kiegyengetni az utunkat, de a jövő állandóan változik. A jövő a legrejtettebb félelmeinket rejti és a legvadabb reményeinket, de egy dolog biztos: ha egyszer megmutatja magát, a jövő sose olyan, mint amilyenre számítunk.
Grace klinika c. film
----------

A pallérozott elme számára a halál nem más, mint egy új kaland kezdete.
Joanne Kathleen Rowling
---------

Minden ember egyszeri és megismételhetetlen - a tulajdonságaival, az ösztöneivel, az örömeivel és a kalandjaival együtt.
Paulo Coelho
-----------

Azt mondják, kockázat nélkül nincs nyereség. Talán többről is szól. Kockázat nélkül nincs kaland, felfedezés, beteljesülés. Úgyhogy ne vesztegesd az időt! Vágj bele, és élvezd, ami jön!
Erica világa c. film
-----------

Minek komolyan venni az életet, ha az élet egy képzelt kaland, amiből sosem kerülünk ki élve.
Bob Marley
----------

Ne féljünk a kínálkozó kalandoktól, a szerelmektől, az utazásoktól, a változásoktól, a vereségektől, a kudarcoktól, ne akarjunk mindig jól járni! Aki nem viseli el, hogy néha behúznak neki egyet, sőt uramfia, még ki is ütik, az nem lehet bokszoló, nem mehet be a ringbe.
Popper Péter
----------

Az igazi jó kalandokat mindig a véletlen hozza, de ritkán hozza helybe. El kell indulni valamerre, hogy találkozzunk velük.
Varga Domokos
-----------

Ha kalandokra vágysz, le kell mondanod a biztonságról. Vagy válaszd a biztonságot, de akkor elégedj meg azzal, amid van.
Gaál Viktor
---------

Feladhatunk mindent és elátkozhatjuk a világot. Elbújhatunk egy sötét, kilátástalan helyen, vagy reménykedhetünk abban a leheletnyi csodában, amit mindig újra átélünk. Mert vannak még Hamupipőkék, akik a lencsét és a kötényt kalandra cserélik. Mert élnek még bátor hercegek, akik hazaviszik Csipkerózsikájukat. Talán még szeretik egymást a szépséges királyi sarjak, akik csak arra várnak, hogy megtörjön közöttük az átok, amivel a gonosz sújtotta őket. Igen, amíg létezik varázslat, lesz "Happy End" is. Jó, talán nem egyik pillanatról a másikra, de valamikor. Addig pedig bátornak kell maradni, nem szabad feladni a reményt, és főleg tilos számolni a kalóriákat.
A férfi a legjobb orvosság c. film
-------

Heverni valahol egy mezőn. Nyírfák. Fehér, nyári felhők. Az ifjúság kék ege. Mivé lett a kalandos szív? Megölték a lét zordon kalandjai.
Erich Maria Remarque
---------




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése