2015/06/21

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: SZABADSÁG



Ha kicsik az igényeink, szabadabbak vagyunk, mintha minden igényünk ki van elégítve.
Peter Noll
·         
Szabadság alatt azt értem, hogy nem kell olyat elfogadnom, amivel nem értek egyet, még egy olyan rendszerben vagy világban sem, amelyet elfogadok. Vagyis igazat adhatok az ellenfélnek.
Albert Camus
·         
Az emberi szabadság utolsó darabja az, hogy minden körülmények között mi választjuk meg a hozzáállásunkat.
Dianne B. Collard
·         
A szabad akarat megengedi az alkotó embernek, hogy Isten természetében e természet törvényei között szabadon mozogjon.
Wolfgang Behringer
·         

Nem az a szabadság, hogy úgy élhetsz, mint egy diktátor és kedved szerint érvényesítheted a benned felgyülemlett gyűlöletet. Szabadság az, hogy nincs diktátor fölötted más, csak a Teremtő Rend. És hogy a gyűlölet ellen megvédelmezheted magadat a szeretettel.
Wass Albert
·         
Onnan tudod, hogy valaki szeret, hogy az ő társaságában szabadabbnak érzed magad, mint amikor egyedül vagy.
Jean-Paul Sartre
·         
A szabadság nem csak azt követeli meg tőlünk, hogy felelősséget vállaljunk választásainkért, azt is leszögezi, hogy a változáshoz szándék is szükséges.
Irvin David Yalom
·         
Az Igazi Szeretet: szabad. Én is szabad vagyok, te is szabad vagy - csakis akkor szerethetjük egymást. Ha valakitől függök, ha valaki mellett nem lehetek az, aki vagyok, ha valaki mellett nem vagyok szabad: nem is szerethetem.
Müller Péter
·         
Csak az a szabad ember, aki nem akar másnak látszani, mint aki, és aki valójában az is, akinek látszik.
Willem Schippers
·         
A gépies munka évei után alkalmasint mélyre kell ásnod, hogy rátalálj a szenvedélyeidre, újrafogalmazd az álmaidat és újjáéleszd a hobbijaidat, melyeket a nemlét határáig hagytál sorvadni. A cél nem pusztán a rossz dolgok kirekesztése, amivel csupán annyit érsz el, hogy ott maradsz a légüres térben, hanem az, hogy leszakajtsd és megízleld a legjavát mindannak, amit a világ kínálhat.
Timothy Ferriss
·         
Falak... mindenütt beléjük ütközünk, behatárolnak bennünket. Megpróbálhatjuk elkerülni őket, vagy áttörni rajtuk, vagy hagyhatjuk, hogy körénk záruljanak. Időnként azonban, ha mázlink van, valaki kinyit egy ajtót, és akkor rajtunk múlik, hogy lesz-e bátorságunk átmenni rajta.
A Dresden-akták c. film
·         
A szabadság belső késztetés kérdése. Az attól függ, miként gondolkodunk, élünk, érzünk, viszonyulunk magunkhoz és a világhoz.
Borovics Tamás
·         
Ha lemondunk a szabadság, a hatalom és a vagyon iránti végső igényeinkről is, elnyerjük az igazi szabadságot, hatalmat és vagyont, amelyek az által lesznek valóban a mieink, hogy Istentől kaptuk őket, és ezért tudjuk azt is, hogy valójában mennyire nem a "mieink".
Clive Staples Lewis
·         

Szabadságot csak annak adnak, aki tudja kezelni, aki megérett rá. Aki nem törik össze a súlya alatt, aki több lesz általa. Aki nem lustul el, aki tudja, hogy egyszerűen még keményebben kell dolgozni, és nincs megállás. A szabadság nagy áldás - és egyben átok is. Ha azt csinálhatod, amit szeretsz, szabad vagy.
Oravecz Nóra

·         

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése