2015. szeptember 21., hétfő

EXPRESSZ KAJÁK: GYORS VAGDALT


Amikor azon agyalunk, hogy mit is kellene főzni a következő szempontok alapján mérlegelünk:
  •   legyen laktató
  •   legyen nagyon finom
  • az egész család szeresse
  • ne legyen túl drága
  •   ne legyen bonyolult

·        és….
  •     legyen KÖNNYEN ÉS GYORSAN ELKÉSZÍTHETŐ.

Nos, a következő étel minden feltételnek megfelel:

GYORS VAGDALT

Hozzávalók:1kg darált sertéshús, 3 db zsemle, 3 tojás, 30 dkg gomba, 2 nagy fej vöröshagyma, 3 nagy savanyú uborka, só, bors, őrölt pirospaprika, 1 evőkanál mustár, olaj, tej


1.     kevés olajon a felaprított hagymát megpirítjuk,
2.     hozzáadjuk a szeletelt gombát, a felkockázott savanyú uborkát
3.     sóval, borssal, pirospaprikával ízesítjük, összepároljuk.
4.     A zsemlét tejbe áztatjuk, majd jól kinyomkodjuk.
5.      A darált húst eldolgozzuk a zsemlével, tojással, gombával, uborkával,a mustárral.
6.     Egy őzgerincformát kivajazunk,
7.     vékonyan megszórjuk zsemlemorzsával, és a húspépet beletöltjük.
8.     Előmelegített sütőben sütjük.
9.     rizskörettel tálaljuk
10.                       …és az utolsó morzsáig elfogyasztjuk

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...