2015/09/07

EXPRESSZ KAJÁK: RAKOTT ZÖLDSÉG


Továbbra sincs sok időd a konyhában ténykedni?
De mégis valami finomat ennél?
Akkor itt egy újabb EXPRESSZ-KAJA - kivételesen a sütőből.

Vége a hőségnek (igaz, hetek óta a hidegebb idő után áhítoztunk, de most ez mostani őszies idő sem igazán tetszik) – be lehet izzítani a sütőket… Be lehet izzítani, és gyorsan el lehet készíteni a…
RAKOTT ZÖLDSÉGET
Hozzávalók:1kg burgonya, 1 kg sárgarépa, 3 nyagyobb paradicsom, 1 zeller, 1 kg csirkemell, 2 fej vöröshagyma, olaj,  7 dkg liszt,  6 dl tej, 20 dkg reszelt sajt, őrölt bors, só
  1. a zöldségeket megtisztítjuk,felszeljük
  2.  a burgonyát megfőzzük
  3. a felkockázott csirkemellet kevés olajon előpároljuk, ha már majdnem puha beletesszük a répát és zellert – 10 percig tovább pároljuk kis vizet öntve alá
  4. a vöröshagymát felszeljük, olajon aranybarnára pirítjuk, rászórjuk a lisztet, felengedjük a tejjel, besűrítjük, sózzuk, borsozzuk, belekeverjük a sajtot
  5. tűzálló tálba rétegezzük a burgonyát, a csirkehúst, a sárgarépát és a zellert, a tetejére a paradicsomszeleteket, majd ráöntjük a sajtmártást
  6. előmelegített sütőben megsütjük
  7. ... és a végén jó étvággyal elfogyasztjuk:)


Jó étvágyat!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése