2012/12/15

HETI ÖSSZEFOGLALÓ 50. hét


50.hét





...,hogy ne maradjatok le semmiről:))






HETI ÍZPRÓBA: A diófa Kínában, Közép-Ázsiában és Közép-Európában őshonos növény. Akár 100 évig is elélhet, miközben- kifejletten -évente 30-40 kg terméssel örvendezteti meg gazdáját. Bölcsességet, és tudást jelképez. Szinte minden része, levele, kérge, rügye, barkája, éretlen termése (fakopáncsa) és nedve felhasználható és gyógyhatással bír. Részletek és további receptek a blogban…

DIÓS TÚRÓKRÉM
Hozzávalók:25 dkg tehéntúró,1 pohár joghurt,3-4 evőkanál tej, 2-3 evőkanál őrölt dió, folyékony édesítőszer
A túrót a joghurttal és a tejjel habosra keverjük. Hozzáadjuk a darált diót. Ízesíthetjük pár csepp édesítőszerrel. Önmagában is finom, de egy kis fahéjjal meghintve palacsinta töltésére is kiváló.
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
NONSZENSZ: Elkezdődött. Mármint az őrületes roham a bevásárlóközpontok ellen – ajándékokra vadászva. Sokan nézelődnek, nyomulnak, tolakodnak, akcióról-akcióra rohannak, tiszta idegbaj az egész hajcihő – zakatol az agy: kinek, mit, mennyiért, ötletem sincs, mi lesz, ha nem tetszik, sokaknak már-már kínos kötelesség az egész – örömtelen kényszer. Pedig a Karácsony nem erről szól… Bővebben:
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: Ajándékozás. Öröm adni és öröm kapni. Öröm látni a másik boldogságát, és öröm érezni, hogy gondoltak ránk. Önök szerint mi a legnagyobb ajándék? Nem. Nem az elanyagiasodott, tárgyfüggő – veszek valamit, mindegy hogy mit, méregdrága, feltünösködő, vagy éppenséggel semmire sem jó uram bocsá sokadik jellegtelen ajándékra gondolok. Hanem azon ajándékokra, amelyek valóban szívből fakadnak, személyre szólóak, s tükrözik, mennyire figyel egyik ember a másikra.
 „Van a csoda... Karácsony csodája. Amire várunk. És ami teljesedik. De ez a csoda nem a színes szalagokkal átkötött dobozokban rejlik. Nem a feldíszített zöld fenyő alatt találod. Ezt a csodát másutt kell keresni, másutt lehet megtalálni. Ez a csoda a kedves szavakban, őszinte, szívből jövő kívánságokban, szerető érzésben érkezik. És kell ennél nagyobb ajándék? A következő háromszázhatvanöt napban ezek kísérnek, ezek adnak erőt. Nem a csomagokban lapuló tárgyak, hanem csakis ezek. Csak ezek... Ez a karácsony csodája.”(Csitáry-Hock Tamás)
További idézetek:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
VITA-TÉMA:
Van kiút a hajléktalanságból?
Lehet olyan embereken segíteni, akik elzárkóznak minden segítségnyújtástól?
Felelősségre vonható e a család a hajléktalanná vált rokonáért?
Előzmények:
::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
EGÉSZSÉGPÉNTEK: Étkezéstechnika – kissé tudományosan hangzik a kifejezés, de nem kell semmi félelmetesre gondolni. Egyszerűen csak az evés körülményeire és technikájára-, amelyeket rohanó, stresszel teli világunkban újra és újra kell tanulnunk. Már, ha nem szeretnénk emésztési problémákkal, kellemetlen gyomor-bél rendszeri tünetekkel szembesülni.
:::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::::
TARTSANAK VELEM MOST IS – KELLEMES BÖNGÉSZÉST MINDENKINEKJ

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése