2012/12/18

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK : SZERETET


Ha szeretsz és szeretnek, nincs lehetetlen..


Megfoghatatlan és nélkülözhetetlen, a mennyekbe emel, és a pokolba taszít, sivár nélküle az életünk, de fojtogató méreteket is ölthet, gazdaggá tehet, de koldusbotra is juttathat. Szeretet nélkül nem lehet élni, hisz megléte vagy hiánya mozgatja a világot, ez visz előrébb, vagy lök le a szakadékba emberi sorsokat. Szeretni kell- létszükséglet. És szeretve lenni is úgy kell, mint a levegő. Alapvető szükséglet, ha nem érzed mások szeretetét – elveszetté válsz, ha nem szeretsz senkit, önmagadat sem tartod sokra, és boldogtalan leszel. Szeretni néha fájdalmas is, hisz nem mindig talál viszonzásra. Milliónyi megnyilvánulása van: benne van minden pillantásban, minden érintésben, minden mosolyban, benne van a figyelmességben, a türelemben, de ugyanúgy az aggódásban, a félelmeinkben, vitáinkban, csalódásainkban.  A Karácsony a „szeretet ünnepe” –tegyünk azért, hogy ne csak az ünnepek előtti és alatti időszakban – és az ajándékainkban – mutassuk ki érzéseinket. Hisz szeretni kell – az év minden pillanatában…
„Mindegy, milyen szegény az ember, amíg van valakije, akit szerethet.”(Lucy Maud Montgomery)
„Nélküle meghal a gyermek. Lelki nyomorék lesz a felnőtt. Nagy, de rendkívül ingatag a hatalma. Hol a legjobbat, hol a legrosszabbat csalja elő belőlünk. Egyszóval nincs nála rejtélyesebb jelenség a világon. Hogy mi ez? Természetesen a szeretet.”(Paul Hauck)
„Ha azt akarod, hogy szeressenek, akkor rettenetesen fontos megtudnod, hogy mi teszi boldoggá a másikat. Ne csak azt tartsd szeretetnek, aki neked jó, hanem próbálj rájönni, mit tart szeretetnek a másik.”(Paul Hauck)
„Sokan képtelenek kimondani azt, hogy "szeretlek". És tényleg, van valami misztikus, varázsos ereje ennek a szónak. Elég hallani ezt az egyetlen, őszintén kimondott szót, máris biztonság, melegség és jóindulat tölt el, valami olyan, amit soha máskor nem érzel.”(Paul Hauck)
 „A szeretet irdatlan erő, amely mindent képes átváltoztatni, amit megérint. Úgy tudjuk edzeni a szeretetre való képességünket, hogy gyakoroljuk, miként tudunk a lehető leginkább megmaradni a szeretetben minden élethelyzetben, amelyben részünk van. A toleranciától az elfogadáson át eljutunk a szeretet átváltoztató erejéhez.”(Kurt Tepperwein)
„Mikor azt mondjuk: - Rideg ez a világ! Csak nézzünk belé mélyebben és meglátjuk, hogy az emberek egymás szívénél melegszenek benne.”(Gárdonyi Géza)
„Akkor és ott szeress, amikor és ahol érzed. Mert a feltételek, a körülmények mindig változnak. Akadályok jönnek-mennek, mindig lehetnek. Ha ezektől teszed függővé, sosem fogsz szeretni.”(Csitáry-Hock Tamás)
„Ha szeretsz, kiszolgáltatott vagy, ha nem szeretsz, akkor sivárnak és üresnek érzed a lelked.”(Polcz Alaine)
„A szeretet terhet nem érez, fáradságot nem szenved, többre vállalkozik, mintsem elbírná. Lehetetlenséget nem ismer, mert azt állítja, mindenhez van ereje és minden lehetséges.”(Kempis Tamás)
„A szeretet röpít. Ha valakit szeretek, annak szárnyakat kell adnom.”(Szabó Magda)
„A szeretet nem más, mint hatalmas vágy, hogy magadhoz öleld a világot.”(Osho)
„A szeretet olyankor nyújt vigaszt és megnyugvást, amikor arra a leginkább szükség van. Reményt ad, amikor úgy érezzük, már egy szemernyi sincs.”(Alice Hoffman)
„A szeretet sok titka kívül marad az emberek figyelmén. Ahhoz, hogy szeretetet kapj, először adnod kell. A másik ember feltétel nélküli szeretetéhez te sem állíthatsz feltételeket az ő számára. Először meg kell tanulnod magadat szeretni, csak azután tudsz másokat szeretni. Többnyire mindez magától értetődőnek tűnik! Miért nem eszerint élünk?!”(Deepak Chopra)
„Ha kihűlt körülötted a világ és jéggé fagyott az élet, fűts be önmagadba, mint egy tüzes kis kályhába, és áraszd a meleget! Meglátod, mennyien jövünk majd köréd. Mert mindannyian fázunk. És oda gyűlünk, ahol meleg van még.”(Müller Péter)
„Szeretni - azt jelenti, hogy egy részt adsz magadból, fizetséget nem kérve és feltételek nélkül.”(Adam J. Jackson)
„Ha szeretet van - a többi már könnyen megoldható, de ha nincs, akkor semmi sincs. Akkor csak szétfoszlott ruhát varrogatunk, tört cserepet ragasztgatunk. Nem érdemes.”(Müller Péter)
„A szeretet a gondolattal kezdődik. Azzá válunk, amiről gondolkodunk. A szeretettel teli gondolatok szeretettel teli életet és szeretettel teli kapcsolatokat hoznak létre. A pozitív megerősítések meg tudják változtatni másokkal és magunkkal kapcsolatos meggyőződésünket és gondolatainkat.”(Adam J. Jackson)
„A virág, ha nem kap éltető vizet, elhervad, ha az emberi szív nem kap szeretetet, nem tud viszonozni, eluralkodik érzései felett a kétségbeesés, a közöny, végül teljesen kihűl.”(Syndie Maison)
„Talán a legszebb tulajdonsága a gyerekkornak, hogy a gyermek a legnagyobb nyomorúságban is megtalálja, ami szép, vagy amit később szerethet.”(Sz. Koncz István)
„A szeretet hidat képez olyan pontok között is, melyek között lehetetlennek tűnik a kapcsolat.”(Paulo Coelho)
„Az Egész-ség nem más, mint a másik védelmi falak nélküli határtalan elfogadása és a magam határtalan odaadása, a teljes élet, egyszóval a: szeretet.”(Biegelbauer Pál)
„A legfontosabb dolog az életben az emberek egymás iránt megmutatkozó szeretete. E nélkül senki nem érheti el a valódi boldogságot. És ha boldogabb életet akarunk, boldogabb családot, boldogabb szomszédokat és boldogabb országot, akkor elég az embert leginkább jellemző képességre, a szeretetre figyelni. Ha a földön élő hatmilliárd ember mind milliomossá válna, belső értékeik fejlesztése nélkül akkor sem élnének tartós boldogságban, békében. Ahhoz szeretetre van szükség, s a szeretet érzése fejleszthető.”(Tendzin Gjaco)
„Szeretni csak kitárt karral lehet. Ha karunkat összefonjuk, rá fogunk döbbenni, hogy már csak önmagunkat öleljük.”(Leo Buscaglia)
„A szeretet olyan, mint a fal, ott áll mindig, és ha kell, nekitámaszkodhatok. Nem kérdezi, miért, csak segít, ha kell, meghallgat, figyel rám, mellette pont olyan lehetek, amilyen éppen vagyok, érzem, nem vagyok egyedül, mert ott van mellettem feltétel nélkül.”(P. Szabó Mária)
„A legszebb díszdoboz a szíved, benne az ajándék a szeretet, amit az éjszaka csendjében szépen leteszel a küszöbre. Annak a küszöbére, akinek szánod. És vársz. És reménykedsz. Reménykedsz, hogy kinyílik az ajtó, egy gyengéd kéz felemeli, kibontja, és magához öleli. Mert titokban erre vágyott. Mert megkapta a legszebb ajándékot, amiről valaha álmodott. A te szívedet, benne a te szeretetedet. És ha ez megtörténik, mindketten ajándékot kaptok. Egymást.”(Csitáry-Hock Tamás)
„Sose haragudj meg arra,
Ki durva szóval megsebez.
Tudom jól, hogy fáj a sértés,
Valld be, a fontos mégsem ez.
Hidd el nekem, senki nem rossz,
Hidd el, jók az emberek,
Valakiért mindenki harcol,
Valakit mindenki szeret.” (Victor Hugo)
 „Jól csak a szívével lát az ember. Ami igazán lényeges, az a szemnek láthatatlan.”(Antoine, de Saint-Exupéry)
„A szeretetnek melege van a természet hidegében,
világossága van az élet sötétségeiben,
és a szeretetnek ajkai vannak,
amik mosolyognak velünk az örömben,
és lecsókolják könnyeinket a fájdalomban.”(Gárdonyi Géza)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése