2015/01/14

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK : DERŰ

DERŰ

Légy derűs! Szól a tanács, s milyen igaza van. Aki derűvel szemléli az élet dolgait, sokkal boldogabb, és kiegyensúlyozottabb, mint azok, akik állandóan csak kritizálják sorsuk alakulását. Aki derűs – az könnyebben vészeli át a rosszat is, hiszen optimistán viszonyul mindenhez. Légy derűs – és boldogabb leszel!

Bánat is érhet még, harag is, de borúra derű jön:
minden felragyogó napod úgy vedd, mint az utolsót.
Quintus Horatius Flaccus

A pozitív érzelmek jobban gyógyítanak, mint bármilyen csodacseppek. (...) Bebizonyosodott, hogy a betegségek mögött szellemi erő is van: gyűlölet, harag, keserűség. Betegek, mert hiányzik belőlük a derű és a szeretet gyógyító ereje.
Gyökössy Endre

A derű és az öröm magasabban van, mint a szenvedés. Ezt ne feledd! Szenvedésben az ember rab és lekötött. A derűben szabad és repül.
Müller Péter

Az, hogy valakiben mennyi tapintat, illem, megértés, finomság, önuralom, bölcsesség, tisztaság, alázat, önérzet, tisztánlátás, jóság, netán bölcs derű van, az nem az egyetemi végzettségen múlik. Ez érettség kérdése.
Müller Péter

A derű az élők halhatatlansága.
Ernest Hemingway

A derű és a humor a legjobb kenőanyag az olykor megcsikorduló házasságban... Ez a legjobb villámhárító. Még az öregedést is késlelteti.
Gyökössy Endre

Az éden a lelkiekben van, nem az anyagban. Az pedig, hogy szabadok, igaz-életűek legyünk, csak tőlünk függ. A derű a szívben lakozik. Örök tavaszunk is bensőnkben él.
Victor Hugo

Az élet nem igazságos, és életutad ténylegesen rögösebb lehet, mint a körülötted élőké, még ha nem szolgáltál is rá. Minden ember életkörülményei különbözőek, és mindenkinek eltérően kell kezelnie a saját körülményeit. Miközben azon munkálkodsz, hogy összhangba kerülj saját egyéni igazságoddal, rá fogsz kényszerülni, hogy túllépj az "Ez nem igazság" típusú panaszkodás szakaszán, ha a derű felé kívánsz törekedni.
Cherie Carter-Scott

A világ legnagyobb csodája a derű, és ennél csak az a nagyobb csoda, hogy a derű a melankóliából él.
Cserna-Szabó András




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése