2020. február 6., csütörtök

EXPRESSZ-KAJÁK: Fűszeres halszeletek

FŰSZERES HALSZELET

Szeretem a halételeket. Finomak, gyorsan elkészíthetőek, és... részemre egyértelműen fogyókúrásak. 
Ahogy tartja a mondás: a hal bosszúja a szálka – és ennél fogva Nekem minden halszelet elfogyasztása félórákig tartó munkafolyamat. 
Szoktam is mondogatni: egy lakatlan szigeten, ahol csak halat lehetne enni, vagy éhen halnék, vagy egész álló nap csak ennék J

Ennek ellenére persze a lelkes – de óvatos – halfogyasztók körébe tartozom, mert semmivel sem helyettesíthető az ízük.

Még szerencse, hogy halat lehet filézetten is kapni...

Most egy nagy kedvenc receptjét osztom meg:  

Fűszeres halszeletek

Hozzávalók:2 nagy fej vöröshagyma, 6 gerezd fokhagyma, 1 kg halfilé , 5 paradicsom,  10 bazsalikomlevél ,6 szelet császárszalonna,  ketchup, mustár, só , bors, sült hal fűszerkeverék, tejföl , citromlé –ízlés szerint


A tepsit kivajazzuk, majd a felszeletelt hagymából, paradicsomból, bazsalikomból mintegy ágyat készítünk a halszeleteknek, és citromlével meglocsoljuk. A halszeleteket bedörzsöljük a zúzott fokhagymával, a sóval, borssal, fűszerkeverékkel, ketchuppal. mustárral – ráfektetjük a zöldségekre, majd befedjük a császárszalonnával. A tepsit alufóliával lefedve betesszük sülni. A vége felé a halfűszerrel elkevert tejföllel meglocsolva készre sütjük. Salátával, vagy tört burgonyával tálaljuk.