2020. február 5., szerda

GASZTRO-LEXIKON:Te tudod ki az a Barista ?

GASZTRO-LEXIKON: Barista


Szereted a kávét? 
Akkor biztosan hallottad már ezt a szót, hogy barista.  
A barista olyan személy, aki a kávé főzésének, és felszolgálásának szakértőjévé képezte ki magát. 
Nem! Nem pincér! 
Egy külön szakma művelője, aki mindent tud a kávéról. 
Ismeri a kávébabfajtákat, a minőségi jellemzőiket, a szüretelésre, tárolásra vonatkozó ismereteket, a pörkölés folyamatát, az előkészítési-főzési módokat. Felelős azért, hogy a fogyasztónak az elvárásainak megfelelő íz élményt nyújtson a kávézás, és hogy  kiváló minőségű hozzáadott anyaggal – tejszínnel, tejszínhabbal – is gazdagítsa azt. 
Ismeri a kávékészítés complex folyamatát, a használati eszközöket, és a szervírozás mikéntjét. 
Gyakorlatiasságot követelő szakma – ami tanfolyamokon elsajátítható.