2012/05/16

LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK

SZERENCSE
Kígyózó sorok a lottózók előtt… Sok-sok elköltött milliárd minden héten, várakozás, tervezgetés, remény, hátha sikerül az, ami csaknem lehetetlen: meggazdagodni egy szempillantás alatt. Egy csapásra megváltozna minden: nem lennének filléres gondok, befizetetlen csekkek, pontosan vezetett családi könyvelés, mérnöki pontossággal beosztott fizetés, aggódás a váratlan kiadások miatt, spórolás unos-untalan, lemondás olyan dolgokról, amelyek alapvetőek lennének, de mégsem telik rá. Milliárdos a tét minden héten – rakásnyi pénz – el sem tudom képzelni mi - mindenre lenne elég, vagy mi lenne az első dolog, amit vásárolnék belőle. Szerencse… persze a fogalom nem csak az anyagiakat takarja, hiszen szerencse kell mindenhez: a reggeli ébredéshez, a munkához, az egészséghez, az élethez… Hajszolni, erőltetni nem szabad – vagy jön magától, vagy nem, ha görcsösen csak benne hiszel, és mégsem úgy alakulnak a dolgaid: csalódott leszel, megkeseredsz, s lehúz. Sokszor mondjuk, ha valakinek nagyon sikeres az élete milyen szerencsés – igen. Szerencsés. De biztos, hogy a szerencse mellett rengeteg munka, és lemondás is társa volt, amíg elérte céljait. Kígyózik a sor a lottózókban a héten is: sok ember kapaszkodik ebbe a szalmaszálba, hátha sikerül… Van, aki a hétvégi kenyérrevalót is erre költi. Szerencsés esetben vannak ugyan csodák J
„A szerencse néha fölöslegessé teszi a gondos felkészülést.”(Guillermo del Toro)

„A jó ember a rossz helyen - olykor minden ezen múlhat a világon.”(Half-Life)

„A legtöbb ember nem fogja fel, milyen könnyű mindent elveszíteni. Ez nem kritika: irigylem őket. Szerencse dolga minden. Szerencse híján az utca túloldalára se juthatunk át. Az ágyból se kelhetünk föl nélküle, és aki ezzel nem ért egyet, csak várjon, majd meglátja. Minden szerencse dolga, és ha az balra fordul, nincs mit tenni.”(Tibor Fischer)

„Sose jár a szerencse párosan, de a baj se magányosan!”(Si Naj-An)

„Amíg élünk, reméljünk! Ha a szerencse lováról leestél, ne maradj fekve az árokban!(Charles Haddon Spurgeon)

„Ne alkudozzunk a sorssal, amikor kedvező alkalmat kínál nekünk.”(Paulo Coelho)

„Akkor kell felugrani a szerencse vonatára, amikor éppen elrohan melletted, mindegy, hogy merre visz, mert egy elhibázott, elhabozott ugrás, és egész életeden át hiába vársz másik vonatra.”(Rejtő Jenő)

„Szerencse az a remény, hogy valamilyen befolyásolhatatlan véletlen majd átsegíti a embert a nehézségeken. A szerencsére számítani nem más, mint lemondani a kontrollról.”(Lafayette Ron Hubbard)

„Szerencse nem más, mint a felkészültség találkozása a lehetőséggel.”(Darrell Royal)

„A szerencséhez az is hozzátartozik, hogy az ember felismerje, amikor az útjába kerül.”(John Steinbeck)

“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.” (Walter Chrysler)

“Ha a lehetőség nem kopogtat be hozzád, csinálj magadnak egy ajtót.”
(Milton Berle)

“Ne felejtsd el, hogy nem megkapni azt, amit kívánsz, néha csodálatos szerencse.” (Dalai Láma)
MINDENKINEK SZERENCSÉS HETET KÍVÁNOK !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése