2014. július 1., kedd

KÖZKÍVÁNATRA: DUNA HULLÁM



Tartozom egy vallomással: balga módon a Facebook-on feltöltöttem a Duna hullám fényképét - de a recept lemaradt a
című cikkből.  Ezt ezennel - közkívánatra - pótolom. ( Nagyon jóleső érzés, hogy ennyien olvassátok a blogot, és szóvá is teszitek, ha valami ne stimmel:) 
Remélem minél többen ki is próbáljátok majd a receptet - és meg lesztek elégedve a végeredménnyel. Jó munkát, és jó étvágyat mindenkinek!!!


Hozzávalók:50 dkg meggy,25 dkg vaj,25 dkg cukor,1 tasak vaníliás cukor,só,6 tojás, 35 dkg liszt,1 tasak sütőpor,2 evőkanál kakaópor,3 evőkanál tej
Krém: 7,5 dl tej,2 csomag vaníliás puding,8 evőkanál cukor,2 tasak vaníliás cukor
Tetejére: 2 tábla csokoládé
25 dkg vajat, 25 dkg cukorral, a vaníliás cukorral és csipetnyi sóval kikeverünk.
5-6 evőkanál liszttel váltogatva beledolgozzuk a tojásokat és rászitáljuk a sütőporral elkevert maradék lisztet. A felét kivajazott lisztezett tepsibe öntjük.
A maradék tésztát a kakaóporral és 3 evőkanál tejjel összedolgozunk, majd a világos tésztára öntjük.
Elosztjuk rajta a meggyet és előmelegített sütőben 35 percig sütjük. Hűlni hagyjuk.
A két csomag pudingot a cukorral, vaníliás cukorral és a tejjel megfőzzük ezt is picit hűlni hagyjuk, majd a süteményre simítjuk.
A csokoládét gőz felett megolvasztjuk, majd a pudingra kenjük.
Hűtőbe tesszük és dermedni hagyjuk.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...