2019/12/07

… ELKEZDŐDÖTT…



Írta: Faar Ida


Tömeg, tolongás, rohanás… 
Elkezdődött a nagybetűs KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS
Ami egyrészt jó – mert kitüntetett ünnep az életünkben, másrészt viszont számtalan kérdést vet fel. Például azt, hogy kinek mit jelent a készülődés?

Van, akinek az ajándékok hajkurászását – ilyenkor semmi sem drága alapon – gondolván, így meghálálható a jó, vagy jóvátehető a rossz.

Van, akinek az „eddig nem telt rá, de most megveszem” – alkalmát, amikor egész évben erre várt és gyűjtött az egész család.

Van, akinek a nélkülözés fájdalmát – mert hiába minden - nincs anyagi lehetősége ajándékokban gazdagabbá tenni az ünnepet.

Pénz, és ajándékok…

Valóban erről szól az egész?

A média sajnos ezt sugallja – vedd meg, vidd el, Karácsonykor szórd a pénzt, mert mindenki ezt csinálja, és ha kell, halmozz fel minél több adósságot a cél érdekében!

A Karácsony lassan az elvárások, az ajándékok és a bevásárlás ünnepe lesz, már-már neurotikussá téve mindenkit.  Mire eljön az ünnep nem csoda, ha az érintetteket a teljes idegi és fizikai kimerültségbe hajszolja.

Mert az ünnepre készülődni elcsendesedve, lenyugodva, várakozással teli izgalommal érdemes – azoknak a társaságában, akiket szeretünk. 
Ajándékozni pedig? 
Nem az ajándék értéke a fontos, hanem az, hogy személyre szóló legyen – mert ez bizonyítja a legjobban, hogy aki adja – ismer és szeret bennünket.

A hét kérdése: NEKED MIT JELENT A KARÁCSONYI KÉSZÜLŐDÉS ?


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése