2020/04/24

KOZMETIKA A SPÁJZBAN



Kozmetikushoz járni nem olcsó mulatság.  Pláne akkor, ha még csak az ajtón sem kell kilépned ahhoz, hogy szépülj… Pusztán a spájzig kell menned, és olyan filléres szépítőszerek állnak rendelkezésedre, amelyek amellett, hogy pénztárcakímélőek, még természetesek is… Így nem kell magadra kenned azt a sok vegyi anyagot, amelyek ki tudja, hogy hosszabb távon milyen hatással lesznek a szervezetedre.
Lássuk, mi mindent használhatsz:


MÉZ
A méz a legintenzívebb természetes hidratáló krém. Száraz és viszket a bőröd? – kenj egy nagy evőkanállal az érintett felületre, majd 15 perc múlva alaposan öblítsd le meleg vízzel! Bőrnyugtató. arcfeszesítő.


ÁFONYALÉ
Szereted a vörös áfonya dzsúszt? Akkor ne csak idd, hanem öblítsd is le vele a hajad – színesebb és ragyogóbb lesz tőle.


TEJ
Vízzel hígítva természetes arcfrissítő.

CITROMLÉ
Tisztít, fertőtlenít, és táplál. Csepegtess friss citromlevet vattakorongra, majd dörzsöld át vele az arcod. Jót tesz a pórusoknak, eltávolítja az elhalt hámsejteket.

OLIVAOLAJ
Jobb, mint a legtöbb sminklemosó, ráadásul táplálja a száraz, igénybevett bőrt, magas A-, és E-vitamin tartalma miatt. Törölgesd át vele szemhéjadat és a szempilláidat, így megszabadulhatsz a makacs, vízálló pillafestéktől, és a szem alatti sötét karikáktól egyaránt, cserébe pihe-puha, ápolt, ránctalan szemkörnyéki bőrt kapsz. Emellett még használhatod a töredezett hajvégek ápolására is.


SÖR
Fényessé, és élettelivé, könnyen fésülhetővé teszi a hajat.

ZABPEHELY
Nemcsak enni érdemes, hanem a pattanások elleni bevetése is szükségessé válhat. Zabkásamaszkot kell készítened, - kevés vízzel melegíts fel egy kis zabkását, majd hagyd kihűlni, és kend az arcodra, majd 10 perc után meleg vízzel mosd le. Hidratáld a bőröd a szokásos módon.

KÓKUSZOLAJ
Az arcra kenve, üde, friss, és pirospozsgás leszel.

ALMAECET
Mielőtt samponnal megmosod a hajad, masszírozd közvetlenül a hajtöveidhez, majd az egész hajadra egy keveset belőle, és meglátod, pár hét után sokkal fényesebb és egészségesebb lesz. Használhatod kizárólag samponként is: megöli a baktériumokat, és a gyógyítja a korpás fejbőrt is!

SZÓDABIKARBÓNA
Ha nem szeretnél alumínium tartalmú stifteket használni, akkor a legjobb izzadás gátló, és szagsemlegesítő természetes szer a szódabikarbóna. Kézzel púderezd be vele hónaljad.



ÉLESZTŐ
Keverj ki 1 db friss élesztőt 2-3 evőkanál langyos tejjel, és kend az arcodra. 15-20 perc alatt megszárad, ekkor dörzsöld le, a maradékot pedig tiszta vízzel mosd le. Regenerálja az arcbőrt és radírként is funkcionál.

TOJÁSSÁRGA
Keverj ki 1 tojás sárgát 1 teáskanál citromlével és ugyanennyi olívaolajjal. Hagyd az arcodon, míg megszárad, akár 25-30 percig, majd egyszerűen mosd le. A zsíros bőr tisztító pakolása, kellemes, üde bőrt eredményez.

BANÁN
1 db banánt törj össze villával vagy burgonyatörővel és adj hozzá fél pohár natúr joghurtot. Hagyd az arcodon 15-20 percig, majd öblítsd le. Tápláló pakolás zsíros bőrre.

UBORKA
A legegyszerűbb szépségápoló szer, hiszen csak uborka kell hozzá. Frissé, és üdévé varázsolja a bőrt. Az uborka lágy húsával masszírozzd át az arcot, nyakat és a dekoltázst is. Regenerálja és felfrissíti a fáradt bőrt.



BURGONYA
Ha a nap végére fáradtak a szemeid, és  alig látsz ki a fejedből, reszelj le egy darab nyers burgonyát és ezzel borítsd be a szemed környéket! 10 percig csukott szemmel pihenj, majd öblítsd le.

KANÁL
Ha reggel kialvatlanul, duzzadt, karikásak szemekkel ébredünk. Nyomjunk néhány percig hideg kanalat a szemünkre (szemkörnyékre). A felmelegedett kanalat cseréljük ki másikra, vagy hűtsük le.

Bőrkeményedésre - keverj össze 3 evőkanálnyi sót kevés tejjel. Áztasd 10 percig meleg vízben a lábaidat, majd az elkészített masszát kend a bőrkeményedéses részre. 10 perc után masszírozd át, majd öblítsd le. Néhány alkalom után már érezhető lesz a pozitív változás.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése