2012/11/10

HETI ÖSSZEFOGLALÓ

HETI ÍZPRÓBA: Régebben húspótlónak is nevezték – hiszen a gombák fehérjetartalma 3-4 % körüli, de igazi értéküket az adja, hogy tartalmazzák a szervezet számára nélkülözhetetlen, esszenciális aminosavakat. Alacsony a kalóriatartalma, a szénhidrát-tartalma, a glikémiás indexe, alig tartalmaz zsírt, magas a víztartalma– ezen tulajdonságai fogyasztását alkalmassá teszik a cukorbeteg-, és a fogyókúrás étrendet folytatók számára.
ZÖLDSÉGES GOMBALEVES
Hozzávalók: 50 dkg zöldborsó, 30 dkg csiperkegomba, olaj, 2 fej vöröshagyma, 30 dkg sárgarépa, 20 dkg fehérrépa, 2 evőkanál Graham liszt, 3 liter víz, 1 csokor petrezselyem, bors, só
Az olajban megpirítjuk az apróra vágott hagymát, hozzáadjuk a felkarikázott sárga- és fehérrépát, a zöldborsót meg a cikkekre vágott gombát. Lassú tűzön megpirítjuk, majd megszórjuk a liszttel, és felöntjük a vízzel. Amikor felforrt, sóval, borssal, petrezselyemmel ízesítjük, és készre főzzük.
További receptek:
NONSZENSZ: Vajon meddig mennek el a bűnözők annak érdekében, hogy könnyen szerezzenek pénzt? Vajon mennyire vagyunk körültekintőek, és hiszékenyek, amikor idegenekkel találkozunk?
LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK: „Nem az a vesztes, aki önmagán túllépve nyitottá, védtelenné válik, és úgymond "visszaélnek a szeretetével", hanem az, aki a kiszolgáltatottság kockázatának fel nem vállalása zártságában, biztonságában a másik szeretetére várván nem ismeri fel, hogy a másik szeretetének befogadásához is elengedhetetlenül szükséges a védtelenséget vállaló nyitás.”(Biegelbauer Pál)
További idézetek a kiszolgáltatottságról:
VITA-TÉMA: Kaphat e felmentést bárki csak azért, mert szegény – a bűnei jogi következményei alól? Enyhébb lehet e az elbírálás emiatt? Milyen cselekedet nevezhető „megélhetési bűnözésnek”? Előzmények:
 EGÉSZSÉGPÉNTEK: Nem ment, és nem megy minden zökkenőmentesen– vannak azért kiugrások, kilengések (hiszen a vércukor-értékek nem csak a diétás szabályok betartása, vagy nem betartása révén változnak – annyi minden hatással van rá: fronthatás, stressz, más betegségek), de összességében azt kell, hogy mondjam: lehet és kell is teljes életet élni.
Személyes gondolatok a cukorbetegségről:
KELLEMES BÖNGÉSZÉST MINDENKINEK !

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése