2012/11/24

HETI ÖSSZEFOGLALÓ: 47. HÉT

HETI ÖSSZEFOGLALÓ
HETI ÍZPRÓBA: Felhasználása igen sokoldalú: nyersen ivólevet készíthetünk belőle, főzhetjük, süthetjük, készíthetünk belőle turmixot, levest, salátát, lekvárt. Semleges ízéhez illik a fokhagyma, gyömbér, fahéj, bazsalikom, petrezselyem, korindermag. Amellett, hogy finom ráadásul sok kedvező élettani hatása is van. Ízelítőként egy recept:
TÚRÓS PITE SÜTŐTÖKKEL
Hozzávalók: 50 dkg sütőtök lereszelve, 50 dkg alma reszelve, 30 dkg dió őrölve, 1 citrom, 8 tojás, 25 dkg túró, 10 evőkanál tej, 5 evőkanál oliva olaj, 10 dkg cukor,1 rúd vanília, 80 dkg liszt, 1 csomag sütőpor, 20 dkg méz, 3 evőkanál rum, 1 kávéskanál fahéj, 1 evőkanál keményítő
4 tojást ketté veszünk és a fehérjét kemény habbá verjük. A túrót átnyomkodjuk, majd hozzáadjuk a tejet, 1 tojást, cukrot, vaníliát és csipet sót. A túróhoz adjuk továbbá a lisztet, sütőport és nyújtható tésztát formálunk belőle, amit kinyújtunk. A sütőformánkba úgy helyezzük bele, hogy hagyjunk neki peremet. Ezt követően a 4 tojás sárgát a mézzel, rummal, fahéjjal, keményítővel habosra keverünk. Hozzákeverjük a sütőtököt, almát, diót, a citrom levét és héját. A felvert tojásfehérjével fellazítjuk. Ezt követően a kapott masszát a tésztára ráöntjük, a dióval megszórjuk, és sütőben pirosra sütjük.
További receptek és tudnivalók:
NONSZENSZ: Óvatos becslések szerint évente legalább 1000 ember halálát lehetne elkerülni, ha az élelmiszeripar nem használná. De használja, mert ez a legolcsóbb. Kell ez nekünk? Pedig elképednénk, ha tudnánk, mivel etetnek bennünket – a transzzsírsavakon kívül még számos aroma, ízfokozó, adalékanyag, tartósítószer, állományjavító, és színezék mérgezi nap, mint nap az egészségünket, s mi ahelyett, hogy tennénk ellene – dugig pakoljuk a bevásárlókosarainkat velük. Bővebben:
LÉLEKÁPOLÓ GONDOLATOK:
„Az élethez kétségtelenül kell bizonyos emberi méltóság és fegyelmezettség, és az is, hogy az ember normálisan reagáljon arra, ami éri, mindig tudva, mi igazán baj, és mi csak bosszúság.”(Szabó Magda)
További gondolatoka bosszúságról:
 VITA-TÉMA: Mindenkinek joga van dolgozni, és munkájával a szakmai megbecsülésen túl a megélhetéshez szükséges anyagi javakat megteremteni. Azaz joga lenne, de sajnos lehetősége egyre inkább nincs. Csak a közmunka nyújt némi támaszt. Eheti kérdések:
Miként lehet 47000 Ft-ból megélni?
Hogyan lehetne segíteni a munkanélküli embereken?
Miként lehetne értelmesebb munkát biztosítani számukra?
Bővebben:
EGÉSZSÉGPÉNTEK: Az általános tünetek miatt először nem mindig gondolnak a szén-monoxid - mérgezésre – hiszen egy migrén, vagy egy megfázás is ilyen kellemetlen közérzettel jár. Kezdeti szakaszban: a mérgezést szenvedett nyugtalan, zavart vagy kábult, fáj a feje, szédülhet, hányhat. A bőre időnként cseresznyepiros lesz. Bővebben a további tünetekről és az elsősegélynyújtásról:
KELLEMES BÖNGÉSZÉST MINDENKINEK:):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése