2016/12/07

CSAK1PERC: Kagylóhéjban


-              - Nem értem miért teszed ezt Velünk… hiszen mindig a segítségedre siettünk, ha kellett… - nézett rosszallóan a húgára Ági.
-                    - Ez az, hogy csak akkor, ha kellett… - fordított hátat neki Erika, majd színpadias mozdulatokkal széttépte az adásvételi szerződést – Nem fogom a szüleink házát aprópénzért odaadni csak azért, hogy Ti külföldre költözzetek…
Ági egyáltalán nem értette a testvére hirtelen ragaszkodását: felnőttkoruk elmúlt 20 évében semmiféle jelét nem adta annak, hogy a kötelező családi eseményeken kívül igényt tartana a társaságukra. Míg Ő férjhez ment, gyerekeket szült, gondoskodó anya, és feleség volt, addig Erika egyetemre járt, egyik diplomát szerezte a másik után, majd vezető lett egy banknál, olyan keresettel, amiről Ő álmodni sem mert. A beosztottai rettegtek tőle: határozottsága és szókimondása sokakat az őrületbe kergetett.
-          -Mióta lettél ennyire anyagias? Hiszen mindened megvan már: saját lakás, autó, ékszerek, nyaralás… Nekünk ez a külföldi meló lenne az egyetlen kitörési lehetőségünk… Nem lehetsz ennyire önző, hogy a Neked aprópénznek számító rongyos félmillió miatt meghiúsítod az üzletet! – Ági most már kiabált.
Erika falfehéren fordult felé:
-         - Itt nem a pénzről van szó…
-   - Akkor miről? Kicsinyes bosszút állsz, amiért Te nem kellettél senkinek? Amiért Neked nem sikerült családot alapítanod?
Erika zokogni kezdett – hirtelen érzelemkitörésével megdöbbentve nővérét.
-        -  De hiszen Nekem TI vagytok a családom! Senki más… Ha most eladjuk a szülői házat, ami még egymáshoz köt bennünket –Ti elmentek, és tényleg nem lesz senkim… - hüppögte.
Ágiban kavarogtak a gondolatok: soha nem hitte volna, hogy a keménység mögött ennyire mély érzések lakoznak, hogy húga képes végre kitörni kagylóba zárt életéből.

-         Ne félj hugi… Mi mindig itt leszünk Neked – nem választhat el egymástól bennünket senki, és semmi… Megpróbálunk majd itthon boldogulni – én sem szeretném már, hogy a gyerekeim a keresztanyjuk nélkül nőjenek fel…

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése